Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі відкрили виставку «Зустріч поколінь»

З 15 липня по 15 вересня 2021 р. у Виставковій залі Одеського історико-краєзнавчого музею експонується виставка художників України німецького походження проєкту «Treffen der Generationen» – «Зустріч поколінь».

Виставка проводиться спільно з ГО «Миколаївський обласний центр німецької культури», за сприянням Ради німців України, при підтримці Федерального міністерства внутрішніх справ, будівництва і комплексного територіального розвитку Німеччини та Благодійного фонду «Товариство Розвитку».

Куратор виставки – А.С. Шардт – член президії Ради німців України, президент Асоціації німців України і арт-директор Ради німців України.

У експозиції представлені 53 роботи різних жанрів і технік: живопис, графіка, фотографія.

Учасники виставки – художники з різних міст України: Заслужений художник України Г. Руфф (м. Донецьк), П. Алєксєєв–Мартін (м. Хмельницький), Т. Юшко (м. Євпаторія), член Національної спілки письменників України Г. Пензарєва-Мартін (м. Біла Церква), фотохудожник, голова правління Одеської фотографічної асоціації, художник Міжнародної федерації С. Гуманюк (м. Одеса).

Поряд з роботами відомих творців німецького походження відвідувачі зможуть побачити і роботи молодих художників, які брали участь у пленерах та експедиціях в Одеській, Миколаївській та Запорізькій областях місцями, що пов’язані з життям німецьких товариств.

Експозиція цієї виставки підтверджує єдність культурного шляху різних національностей, що проживали в різні часи і зараз проживають на теренах нашої України. Вони залишили по собі пам’ятки архітектури і твори мистецтва, які в наші дні потребують уваги і збереження.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН