Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві виявлено 12 працівників, які працювали без трудового договору у сфері вантажних перевезень

Підміна трудових договорів договорами цивільно-правого характеру. Саме такий факт виявили інспектори праці під час перевірки суб’єкта господарювання, що здійснює діяльність з вантажних перевезень на півдні України.

Під час перевірки інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області зафіксував, що перевезення вантажів забезпечувалося транспортними засобами суб’єкта господарювання за визначеними маршрутами.  Також встановлено, що з працівниками раніше укладалися трудові договори. В  багатьох випадках в договорах зазначалась умова про випробування з метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається.

Зазначені факти свідчать про обізнаність роботодавця з вимогами законодавства про працю, зокрема, щодо порядку допуску працівника до роботи та про свідоме порушення трудових прав водіїв.    

За результатами заходу інспектором праці складено акт, внесено суб’єкту господарювання припис про усунення виявлених порушень, а уповноваженою посадовою особою Управління Держпраці розглядатиметься питання про  притягнення суб’єкта господарювання  до фінансової відповідальності.

Пресслужба Управління Держпраці у Миколаївській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН