Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні знижується рівень використання незадекларованої праці

Задля легалізації оплати праці та трудових відносин робочими групами Дніпровського, Корабельного та Суворовського районів міста проводяться обстеження суб’єктів господарювання. Про це повідомляє департамент економіки та інвестицій Херсонської міської ради.

З метою зниження рівня використання незадекларованої праці на території Херсонської міської територіальної громади, дотримання трудового законодавства з легалізації трудових відносин між найманими працівниками та роботодавцями знаходяться на постійному контролі виконавчих органів міської та районних у місті Херсоні рад, повідомляє Херсонська міськрада.

У межах повноважень, визначених чинним законодавством, разом з представниками Головного управління Пенсійного фонду України, Головного управління ДФС у Херсонській області, АР Крим та м.Севастополі та Головного управління Держпраці у Херсонській області у місті проводиться скоординована робота з подолання нелегальної праці, виплати заробітної плати.

Дніпровською в м.Херсоні радою з початку 2021 року робочою групою проведено   20 рейдів, обстежено 194 суб’єкта господарювання, встановлено 18 порушень та виявлено 25 працюючих без оформлення трудових відносин. За результатами перевірок укладено 18 трудових договорів.

Корабельною в м.Херсоні радою з початку 2021 року робочою групою проведено  21 рейд, обстежено 195 суб’єктів господарювання, встановлено 12 порушень та виявлено 19 працюючих без оформлення трудових відносин. За результатами перевірок укладено 29 трудових договорів.

Суворовською в м.Херсоні радою з початку 2021 року робочою групою проведено 19 рейдів, обстежено 136 суб’єктів господарювання, встановлено 60 порушень та виявлено 85 працюючих без оформлення трудових відносин. За результатами перевірок укладено 36 трудових договорів.

Проведено роз’яснювальну роботу з роботодавцями та найманими працівниками щодо необхідності легалізації трудових відносин, виплати заробітної плати у розмірі середньої по галузі та відповідно до кваліфікації працівників.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН