Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Кіндійці планують збудувати дитсадок

З проханням вирішити проблему недостатньої кількості місць у дошкільних закладах селища, жителі Кіндійки звернулись до Юрія Рожкова, депутата Херсонської міської ради. На організованому зібранні громади зі старостою селища та освітямами місцевих закладів кіндійці поскаржились представнику міськради, що місць у яслах-садку № 51 для їх діток критично не вистачає. Тож, щоб влаштувати свою дитину, батьки змушені записуватись до черги за 2 роки, тобто чи не з її народження!

Звернення Юрія Рожкова до Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва було підтримано, тож до справи долучили міське управління освіти. Розрахунки фахівців підтвердили: у північно-східній частині передмістя Херсона необхідно збільшити кількість місць для виховання дітей. Але не шляхом надбудови додаткового поверху 51 ясел-садка, у якому не передбачено технічно такого навантаження, а звівши новий заклад у зручному жвавому місці. Щоб і батькам комфортно було приводити малят, і до зупинки близько. Зрештою, обрали пустир біля загальноосвітньої школи № 18. 

З проханням профінансувати експертизу та проєкт будівництва громада селища звернулась до народного депутата України Павла Павліша. Адже ця процедура – дороговартісна і є обов’язковою для співфінансування Державного фонду регіонального розвитку. Після отримання вказаних документів і затвердження проєкту ДФРР, завдяки плідній роботі міської ради, обласної ради та депутатів Верховної ради, сподіваємось, черга у садочках селища зникне.

Про це повідомляє інформвидання “Український південь” з посиланням на ДСНС.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН