Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під час продажу автомобілів обманюють херсонських водіїв

У першому півріччі 2021 року в сервісних центрах МВС Херсонщини під час проведення реєстраційних операцій виявлено 14 транспортних засобів із зміненим номером кузова, 3 – з підробленим номером двигуна, 4 – з підробленими документами, 2 авто, що перебувають в розшуку за кордоном України.

Аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна, варто звернутись саме до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто в присутності продавця та покупця. 

Важливою процедурою в даному процесі буде проведення працівниками Експертної служби МВС огляду або експертного дослідження транспортного засобу. Мета огляду – звірка ідентифікаційних номерів та перевірка реєстраційних документів. Відповідний акт, складений експертом, або його відмітка у заяві власника транспортного засобу є обов’язковими в переліку необхідних документів для оформлення реєстраційної послуги в сервісному центрі МВС. До речі, цього року в сервісних центрах МВС Херсонщини працівники експертної служби МВС оглянули 14078 транспортних засобів.

    Варто пам’ятати:

    – якщо авто виявляється «проблемним» (зокрема, з підробленими номерами агрегатів), власник не зможе ним більше користуватися, матиме справу з правоохоронцями, які ймовірно заберуть авто на штрафмайданчик до з’ясування обставин;

    – якщо замість оформлення договору купівлі-продажу транспортного засобу громадяни обирають варіант передачі авто від продавця покупцю за довіреністю, то транспортний засіб взагалі не проходить жодної експертної процедури, що ставить покупця в небезпечне становище;

    – якщо вартість авто значно менша за ринкову, існує вірогідність, що продавець навмисно занижує ціну, аби якомога швидше позбавитись «проблемного» транспортного засобу. У таких випадках експертне дослідження допоможе переконатися в чесності намірів продавця.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН