Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юні херсонці розробили проєкт, який забезпечуватиме безпеку дітей

Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на допис Олега Половцева.

Дитина опинилася одна на вулиці – потай від батьків відправилася до товариша, завчасно пішла зі школи додому, заблукала, просто вирішила прогулятися самостійно… З подібною ситуацією стикалися більшість сімей. Найстрашніше, що малюк (або навіть підліток) не усвідомлює небезпеки, яка чатує його на кожному кроці. А ми, дорослі, не завжди можемо бути поруч, щоб допомогти йому в скрутну хвилину.

Юнаки і дівчата в Херсоні знайшли спосіб вирішити цю проблему. Вони придумали, як створити безпечні умови для дітей, які опинилися в складній ситуації на вулицях міста. І розробили проєкт «Острівець безпеки», який сьогодні подали до Громадського бюджету. Необхідні знання та навички діти отримали під час навчання у Школі молодого політика Міжнародний республіканський інститут – IRI Ukraine. Їх прагнення підтримав мер Херсону Ігор Колихаєв і депутати Херсонської міської ради.
Ідея реально дуже крута і неймовірно корисна для суспільства! Тільки уявіть, на дверях різних установ і організацій в місті наклеять яскраві сигнальні емблеми – і кожна дитина буде проінформована, що в приміщенні з такою наклейкою їй обов’язково допоможуть. У разі небезпеки вона просто забіжить у такі двері і попросить про допомогу. А спеціально підготовлені співробітники зроблять усе можливе, щоб захистити і заспокоїти її, зателефонувати батькам, в поліцію або «швидку допомогу» – в залежності від ситуації.
Друзі, щоб цей проєкт почав діяти у Херсоні, потрібна ваша допомога. Необхідно до 14 липня перейти по посиланню, яке зазначене у першому коментарі під цим постом, зареєструватися і поставити свій електронний підпис. На даному етапі підписатися можуть тільки ті, хто офіційно проживає в Херсоні.

Не полінуйтеся витратити пару хвилин часу і підтримати цей проєкт – він потрібен кожній Херсонській сім’ї, адже немає нічого важливішого за безпеку дітей!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН