Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонських курортах підприємці працюють нелегально та без ліцензій

Про це повідомляє інформаційне видання “Український Південь” з посиланням на податкову службу в області.

Нещодавно заступниця начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталія Невдах та спеціалісти управління податкового аудиту провели виїзну роз’яснювальну роботу з питань застосування РРО та контролю дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства, що належить до компетенції органів ДПС.

В основному податківці спілкувалися з представниками бізнесу, щодо використання РРО/ПРРО, ліцензування торгівлі підакцизними товарами, реєстрації підприємницької діяльності та оформлення трудових відносин на території однієї із курортних точок Херсонщини – смт Лазурне.

Під час рейду інспектори виявили 2 підприємців, які здійснювали роздрібну торгівлю алкогольними напоями без ліцензії та, відповідно, без РРО/ПРРО. За встановлені порушення «заощадливим» комерсантам доведеться сплатити 51 тис. гривень застосованих штрафних (фінансових) санкцій.

Нагадуємо: вартість ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями для сіл та селищ складає 500 гривень, термін дії 1 рік, а штрафні санкції за відсутність становлять не менше 17 тис. гривень. До того ж за відсутність РРО також застосовуються санкції у розмірі 6,8 тис. гривень.

Тож чи варті такі фінансові ризики – вирішувати особисто представникам бізнесу. Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі наголошує на необхідності працювати виключно у правовому полі!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН