Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Берегову частину “Сі Бриз” відпрацювали на полігоні поблизу Олешок

У кінці тижня на військовому полігоні «Олешківські піски», що в Херсонській області, було гаряче – підрозділи багатонаціональних сил, що беруть участь в щорічних міжнародних навчаннях «Сі Бриз», проводили тренування спільних дій берегової фази навчань.

Військові з США, Грузії, Молдови та України, незважаючи на пекуче сонце, відпрацьовували різні елементи бойової взаємодії, як оборонного, так і наступального характеру.

Танковий взвод морської піхоти ВМСУ відпрацьовував стрільбу по мішенях з укриттів. Стрільба велася штатними снарядами калібру 125 мм по умовним групам піхоти, броньованої техніки і танкам, які перебувають на відстані 800, 1000 і 1200 метрів. Робота танкістів враховувала бойовий досвід, отриманий в АТО і ООС.

Поруч протитанковий підрозділ морської піхоти США також здійснював оборонні дії проти бронетехніки ворога. Обстріл керованими ракетами вівся з установки BGM-71 TOW.

«ТОУ» стоять на озброєнні Армії США і корпусу морської піхоти з 70-х років минулого століття, але постійно модифікуються і вдосконалюються. Пускові установки можуть бути встановлені на різних бойових автомобілях, бронетехніці і авіації, наприклад, HMMWV, БМП «Бредлі», вертольотах АН-1 «Кобра», Lynx і інших. Вогнева підтримка здійснювалася кількома бронеавтомобілями LAV.

Оборонні дії на полі бою продемонстрували також розрахунки мінометних батарей американських морпіхів. Кілька влучних пострілів з легких переносних стовбурів калібром 60 мм придушили точки умовного противника.

Підрозділ українського спецназу зі складу окремого батальйону морської піхоти Військово-морських сил України показало десантування з бойового вертольота за допомогою комплекту обладнання «Канат – М1». Ця система використовується для беспарашютного десантування з висоти 15-20 метрів, а також швидкої евакуації спецпідрозділів з місця проведення бойових дій. Екіпаж вертольота Мі-8 зі складу 11-ої окремої бригади армійської авіації, що в селищі Чорнобаївка, висадив відділення спецназу для проведення спецоперації.

Потім, спільними тактичними діями в атаці підрозділи партнерів відтіснили умовного противника. Американські, грузинські, українські та молдавські військові за підтримки легкої бронетехніки провели наступальні дії на ділянці, шириною близько кілометри.

«Усі підрозділи діяли в кооперації, тому нам вдалося здійснити успішну атаку, – розповів командир команди« Альфа »капітан американського корпусу морської піхоти Берд Тревіс. – Нашим завданням було допомогти молдавському підрозділу здійснити попереднє захоплення об’єкта, а потім висунутися в потрібну точку, щоб прорвати оборону противника. У цих навчаннях ми набуваємо великий досвід взаємодії з нашими партнерами, тут присутні військовослужбовці з різних країн, цей досвід безцінний ».

Всього в берегової компоненті беруть участь близько тисячі військовослужбовців і сотня одиниць бойової техніки. Тренування триватимуть ще кілька днів, активна фаза розпочнеться 6 липня.

 

 

 

 

ДЖЕРЕЛО

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН