Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підсумки діяльності за півріччя: у Національній гвардії України відбулось засідання військової ради

У Національній гвардії України відбулось засідання військової ради з керівниками структурних підрозділів Головного управління, територіальних управлінь, командирами з’єднань, військових частин, начальниками баз, закладів охорони здоров’я та установ НГУ. Зважаючи на дотримання вимог карантину, засідання проводилося в режимі відеоконференції.
Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан окреслив основні досягнення і здобутки усіх військових частин та підрозділів.
«Оцінюючи результати нашої службово-бойової діяльності за цей період, хочу подякувати всьому особовому складу за сумлінну працю. Попри те, що протягом першого півріччя 2021 року діяльність Нацгвардії здійснювалась в умовах протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19, хочу наголосити, що увесь спектр поставлених завдань, як  у військовій,  так і в  правоохоронній сферах виконано», – зазначив командувач НГУ.
Значний внесок зроблено у забезпечення безпеки громадян. У звітному періоді гвардійці під час несення служби передали працівникам Національної поліції понад 3 тисячі осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, понад 46 тисяч осіб за адміністративні правопорушення. У затриманих вилучено 87 одиниць вогнепальної та 100 одиниць холодної зброї, 14 гранат, понад 434 кілограмів наркотичних речовин та сировини, понад 1,2 тисячі тон металобрухту, 45 тон щебню, майже 100 кілограмів бурштину-сирцю, понад 40 кубометрів лісу-кругляку. Повернуто майна на суму понад 1 млн. грн.
Триває розроблення Стратегії (Візії) Національної гвардії України, яка визначатиме напрямки розвитку. З цією метою створена робоча група до складу якої увійшли як представники НГУ, так й іноземні радники, представники зацікавлених центральних органів виконавчої влади, таких як МВС, Міністерства оборони України та Національного інституту стратегічних досліджень. Започатковано роботу щодо розвитку доктринальних документів та створення головної доктрини – Доктрини діяльності НГУ, що має на меті підвищити сумісність Національної гвардії України з іншими складовими сил безпеки та оборони.
Окремо генерал-полковник Балан зупинився на досягненнях у сфері міжнародного співробітництва НГУ. Зокрема, у цей період за підтримки інструкторів Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) продовжується розроблення програм підготовки підрозділів розвідки, снайперів, підрозділів спеціального призначення, бойових медиків, розроблено курс «Сапер 3-го рівня», удосконалено програму підготовки курсантів, проведено курси мовної підготовки для особового складу Національної гвардії України.
Наразі вже підписано Меморандуми про взаєморозуміння та співпрацю з Військами карабінерів Італійської Республіки, з Генеральним Інспекторатом Карабінерів Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова та започатковано двостороннє співробітництво із Збройними силами Швеції.
У рамках виконання угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні у травні цього року Нацгвардія отримала третій гелікоптер Airbus Н-225. До кінця поточного року авіація НГУ має поповнитись ще 4-ма гелікоптерами французької компанії. Загалом у планах розширити парк до 12 гелікоптерів, які використовуватимуться для оперативного переміщення особового складу на великі відстані для виконання визначених завдань, евакуації хворих та поранених, здійснення пошуково-рятувальних заходів.
З метою проведення ефективної діагностики особового складу в умовах підвищеної захворюваності на COVID-19 активно запроваджено та нарощено спроможності 8 лабораторій медичних пунктів військових частин НГУ для проведення імуноферментного аналізу на виявлення антитіл до коронавірусної хвороби. Триває кампанія з вакцинації. Усе це, разом із дотриманям карантинних заходів, дає змогу мінімізувати випадки захворюваності особового складу на COVID19.
Учасники заходу також акцентували увагу на підтриманні високого рівня бойової готовності та взаємодії з органами військового управління ЗСУ, а також з іншими складовими сектору безпеки й оборони під час спільного виконання визначених завдань.
На звершенні засідання Військової ради було визначено пріоритетні завдання за напрямками діяльності на 2021 рік.
Пресслужба НГУ
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН