Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Дня Конституції на Кам’янській Січі підняла вітрила регата «Козацький шлях»

До Дня Конституції підняла вітрила регата «Козацький шлях». Декілька десятків яхт з різних куточків України (Дніпра, Полтави, Запоріжжя, Херсона, Миколаїва, Одеси) 28 червня вирушили із Дніпра до Одеси. Протягом двох тижнів відбудуться перегони історичними шляхами славетних запорожців. Про це повідомляє “Український південь” з посиланням на допис Ігоря Йосипенка.

Вчора зранку яхтсмени кинули якір на місці колишньго порту річки Кам’янки на Кам’янській Січі. Співробітники Національного природного парку «Кам’янська Січ» мали можливість поспілкуватися з чоловіками і показати визначні для історії козацтва місця. Також ми разом вшанували пам’ять похованого тут кошового отамана Кость Гордієнка – сподвижника гетьмана Війська Запорозького, автора першої Конституції в світі Пилипа Орлика і одного з фундаторів даного документу, що відомий у світі, як перша демократична конституція. Поклали квіти до пам’ятних хрестів – монумента козацтву.

Вдячні за організацію переправи делегації яхтсменів на берег директорові НПП «Кам’янська Січ» Сергію Скорику. Далі яхтсмени вирушили до Каховської ГЕС. Сподіваюся, що погода сприятиме їм протягом всього маршруту.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН