Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Яку дорогу в Запорізькій області зроблять платною

Міністерство інфраструктури передає приватним інвесторам шість доріг. У Кабміні вже встановили, скільки буде коштувати проїзд по ним.

Кабмін повідомляє, що у держави немає коштів на ремонт усіх доріг в Україні. З цієї причини пропозицію про платні дорогах піднімається вже давно. Тепер цей проект вийшов на фінальну стадію узгодження.

Дороги інвесторам передають за договором концесії на строк 20-30 років. За право стягувати плату з проїжджаючих водіїв, нові “власники” зобов’язані облаштувати дороги за європейськими стандартами і підтримувати їх якість на високому рівні. Крім, власне, грошей за проїзд, приватна компанія отримує право контролювати всю інфраструктуру в межах автодороги: АЗС, ресторани, готелі. У Міністерстві переконані, що автолюбителям від цього буде тільки користь.

Всесвітній банк спільно з Укравтодором та Міністерством інфраструктури визначили об’єкти, які увійдуть в програму капітальної реконструкції українських доріг. Йдеться про шість ділянках доріг загальною протяжністю 1500 км:

– Ділянка дороги М-03 від Борисполя до Полтави;
– Частина дороги М-06 від Києва до Рівного;
– Маршрут від Дніпра до Кривого Рогу і Миколаєва (М-04, Н-11);
– Маршрут Ягодин – Ковель – Луцьк (М-07, М-19);
– Маршрут Харків – Дніпро – Запоріжжя (М-29, M-04, M-18);
– Частина дороги М-14 від Херсона до Миколаєва.

На ділянці Харків – Дніпро – Запоріжжя (M-29, M-04, M-18) передбачається поточний і капітальний ремонт дороги вартістю $ 370 млн

За рахунок приватних інвестицій планується не тільки підтримувати дороги в хорошому стані, але і підвищити характеристики їх безпеки. Будуть облаштовані нові об’їзди населених пунктів, створені дворівневі переходи, сучасні розв’язки, освітлення на всій протяжності доріг тощо. У найближчих планах – вивести за якістю і продуманості на світовий рівень 1500 км державних доріг.

Кабмін визначився і з вартістю проїзду на нових платних дорогах. Водіям за право проїхати по новим якісним трасах доведеться заплатити 77 гривень за 100 кілометрів, повідомляє Сегодня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН