Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві поліцейські ліквідували шахрайський call-центр

Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на коментар Ганни Забєліної, начальнці відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області ДКП НПУ.

Декілька офісів у різних куточках обласного центру, 62 одиниці комп’ютерної та мобільної техніки, майже 190 сім-карток різних операторів та близько 30 операторів виявили кіберполіцейські разом із дізнавачами та оперативниками карного розшуку під час санкціонованих обшуків у call-центрі.

Шайхрайську схему викрили оперативники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області ДКП НПУ спільно з дізнавачами Миколаївського районного управління поліції та співробітниками Управління карного розшуку ГУНП, за процесуального керівництва прокуратури та силової підтримки спецпризначенців.

Поліцейські встановили, що організував діяльність центру 28-річний житель Миколаєва, допомогу в пошуку і вербуванні операторів йому надавали дві місцеві мешканки. Шахраї орендували офісні приміщення, які облаштовували необхідною оргтехнікою та методичними матеріалами для навчання «співробітників». Після проходження навчання кандидат повинен був скласти іспит на знання алгоритму дій «дзвінок співробітника правоохоронних органів» та «дзвінок співробітника банку», після якого допускався до роботи в call-центрі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН