Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховський приладобудівний фаховий коледж відзначив 40-річчя

40 років виповнюється Новокаховському приладобудівному фаховому коледжу, освітянському закладу, в якому учать так, щоб виросла Людина…
Головним завданням у системі фахової передвищої освіти вважаємо опанування студентами знань, умінь і навичок професійного удосконалення та саморозвитку особистості. Зміст і організація освітнього процесу в фаховому коледжі відбувається з використанням найсучасніших технологій, що має наукове і практичне значення.
НКПФК – це заклад освіти, який має і творче сучасне, і широкі перспективи розвитку в майбутньому. Багаторічні традиції, інноваційні методики здобуття освіти, високий рівень виховної роботи, тісна співпраця з випускниками та батьками – ось на чому ґрунтується наша впевненість у завтрашньому дні.
Отримання професії у закладі дає можливість свідомого набуття знань, створення власних критеріїв оцінювання дійсності, висловлення власного бачення проблеми, допомагає випускнику стати конкурентноздатною особистістю. Щоб досягти успіхів в опануванні професією, студент повинен думати, а будь-яке мислення за своєю природою є активним процесом. Такий підхід до навчання є перспективним та сучасним, створює певний імідж.
Сьогодні складно уявити, що в 1981 році заклад розташовувався у декількох аудиторіях на п’ятому поверсі нині обжитого студентами семиповерхового приміщення на проспекті Перемоги, 11.
Він був заснований як філія Херсонського судномеханічного технікуму на базі приладобудівного заводу «Сокіл» і мав забезпечити одне з провідних підприємств галузі – завод «Сокіл» – висококваліфікованими робітниками.
У 1985 році створено Новокаховський вечірній приладобудівний технікум, першим директором якого призначено Делієва В.Г., а студентів налічувалось усього 120 осіб.
У 1989 році відкрито денне відділення, а в 1991 – заочне.
1993 року заклад отримав назву – «Новокаховський приладобудівний технікум». Цього ж року була відкрита нова спеціальність «Технічне обслуговування та ремонт побутової радіоелектронної техніки».

Технікум піднявся на новий ступінь, коли традиційні радіотехнічні спеціальності доповнились більш конкурентоспроможними: «Бухгалтерський облік»(1996р.), «Фінанси»(1998р.)
І зовсім новими фарбами заграло життя в НКПТ, коли було відкрито спеціальності:«Обслуговування комп’ютерних систем і мереж»(2000р.) та «Програмування для електронно–обчислювальної техніки та автоматизованих систем»(2002р.) (на сьогодні – «Розробка програмного забезпечення»).
З 1995 року технікум очолює директор Глазунова Лариса Іванівна, Відмінник освіти, нагороджена нагрудним знаком імені Макаренка – вона ось уже 26 років поспіль разом з досвідченою командою веде своїх вихованців зоряним курсом світової науки під вітрилами знань у великий океан життя.
На зламі ХХ і ХХІ століть педагогічний та студентський колектив живе, працює і творить, торує нові шляхи на освітянській ниві, втілює прогресивні ідеї у життя.
Новокаховський приладобудівний фаховий коледж – це співдружність педагогів, студентів, технічних працівників, об’єднаних метою створення комфортних умов для отримання знань, розвитку творчих здібностей. Саме талант і неповторність кожного викладача дозволяє не лише на високому рівні підготувати спеціалістів, справжніх професіоналів, але і виховати креативних, обдарованих, переможців олімпіад, конкурсів.
Сьогодні студент – не пасивний інтелектуальний споживач, а суб’єкт особистої освітньої діяльності. Педагогіка партнерства дає можливість здобувати знання у співпраці викладача і студента.
Підтвердженням високих досягнень студентів коледжу є призові місця у найпрестижніших професійних конкурсах, Всеукраїнських олімпіадах з інформатики та комп’ютерної техніки(керівники Градинар Р.В., Божик С.В., Біляєва Г.М., Калугін Д.В., Шаповалов В.М.), радіоелектроніки(керівники Забродоцька Г.Є., Опята Ю.О., Шепетя Є.І., Бака В.І.), електротехніки (керівник Тосенко О.М.), у Міжнародній студентській олімпіаді з інформаційних технологій «IT–Universel», «Управління підприємством в ERP-системі 1С:Підприємство 8»; «Використання 1С: Бухгалтерії 8», у Конкурсі «Комп’ютерні технології в бухгалтерському обліку» (керівники Підгурська О.М., Саніна М.П.), у Всеукраїнському бізнес-турнірі «Стратегія фірми» (керівник Бутова Л.В.).
За участь у «Всесвітньому тижні грошей 2021» Бутова Л.В. отримала Подяку від Національного банку України та Подяку від Національного університету біоресурсів та природокористування за підготовку переможця Всеукраїнського турніру «Управлінські перегони».
Неодноразово посідали призові місця і студенти загальноосвітньої підготовки з математики, української мови, зарубіжної літератури, історії, фізики, англійської мови, біології (керівники Сушко І.В., Загньотова В.І., Офатенко О.В., Бондаренко О.Л., Якуба О.А., Говорун С.М., Карнаух І.М., Пермінова О.А.)
Цікавим і насиченим є життя студентів. У коледжі діють театральна студія «Образ» (керівник Коваль А.В., режисер Матвієнко А.П.), хореографічна студія «Intro» (керівник Кучинська О.Б.), гурток «Вокал» (керівник Головінов О.А.), спортивні гуртки (керівники Зінченко С.В., Кулик С.І., Кулініч В.І., Сурхаєва М.О.), учасники яких мають численні нагороди, перемагають у змаганнях, оглядах і конкурсах.
Творчість студентів завжди цікава, у ній відвертість, самостійне судження, спостережливість, сприйняття життя таким, яке воно є, прагнення знайти своє «Я». Це не тільки допомагає спостережливому викладачеві навчати студентів, а інколи дозволяє змінити свою власну думку, зовсім по-іншому поглянути на світ студента.
Позитивний імідж навчального закладу стимулює попит на освітні послуги, які він надає, сприяє його популярності підвищує конкурентоспроможність.
Головна мета освітнього процесу в НКПФК – формувати особистість, здатну оволодіти певним багажем знань, які вона повинна використовувати на благо Батьківщини, виховувати громадянина-патріота, що втілює культурні надбання, духовний досвід народу. Сучасний викладач не лише дає знання й виховує кращі людські якості, а й допомагає знайти, відшліфувати такі методи і прийоми, щоб учасники освітнього процесу отримували знання в житті самостійно.
За 40 років існування закладу освіти в коледжі склалась команда однодумців. Викладачі Башина С.Ф., Петловнюк Л.Д., Бондаренко В.М., Маюк Руслан А., Волковська Л.О., Маюк Роман А., Корж Л.М., Сердечнюк О.В., Тимофієнко В.О., Шепелєва Л.Б., Сосницька В.М., Полібіна К.В., Верхолаз М.Т., Смола А.А., опановуючи новітні технології, застосовуючи інноваційні методи і прийоми, втілюють аспекти концепції сучасної освіти, допомагають студентам набути професійних компетенцій.
НКПФК – це бренд професіоналізму, творчості, здорового способу життя, любові до знань, до людей, до України. Ми даємо можливість студентам не лише стати професіоналами, але й «отримати крила».

Усіх, хто причетний до нашої спільноти –
Новокаховського приладобудівного фахового коледжу –
Зі святом!
40-річчям!
Щасливої долі! Наснаги! Здоров’я! Мирного неба!

Новокаховський приладобудівний
фаховий коледж

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН