Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні поліцейські удосконалили навички реагування на виклики щодо домашнього насильства

За ініціативи начальника обласного главку поліції Олександра Прокудіна на базі сучасного тренінгового центру ГУНП працівники сектору протидії домашньому насильству пройшли навчання й удосконалили навички реагування на виклики щодо домашнього насильства.

Щодня працівники сектору протидії домашньому насильству ГУНП ризикують. Під час викликів вони стикаються з агресорами, які у 90% випадків знаходяться у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Поліцейські мають вміти захистити потерпілого і не забувати про власну безпеку. Саме тому для них і були організовані навчання. Наші працівники повинні чітко знати алгоритм своїх дій, адже саме від них залежить збереження життя та здоров’я потерпілих від домашніх насильників. А подібні тренінги дають змогу поліцейським ефективніше протидіяти домашньому насильству, – повідомив заступник начальника Управління превентивної діяльності поліції Херсонщини Ярослав Шанько

У спеціальній інтерактивній кімнаті, яка моделює звичайну квартиру, поліцейські відпрацювали можливі сценарії домашнього насильства та свої дії для належного реагування на ці факти. Також вони повторили особливості комунікації з кривдником та його жертвою, удосконалили знання в області психології та надання першої домедичної допомоги постраждалим.

Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН