Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні створять громадську організацію, яка займатиметься відновленням історичного корпусу ХДУ

Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на допис ректора вишу Олександра Співаковського.

Чудово, коли долею історичного корпусу Херсонського державного університету по вулиці Перекопській переймаємося не тільки ми – ті, хто працює у закладі, а й небайдужі херсонці, наші випускники.

Декілька тижнів тому у Фейсбуці відбулася дискусія навколо стану будівлі, яка вже багато років знаходиться в аварійному стані. Приємно було побачити, що херсонці дійсно переймаються проблемою.

В університеті багато випускників, певна частина з яких навчалися ще у корпусах по вулиці Перекопській, і їм не байдужа подальша доля історичних приміщень. Так, саме у переписці у соцмережах й виникла ідея створення громадської організації, яка б займалася пошуком однодумців, інвесторів для відновлення історичного корпусу ХДУ. Ініціативу взяв на себе наш випускник, ексдепутат міської ради, активна та небайдужа людина – Олег Акімченков.

На моє запрошення пан Олег виступив на засіданні Вченої ради Херсонського державного університету та у відповідь отримав слова підтримки від колективу. Дійсно, всі розуміють, що треба рятувати корпуси, що це питання не лише університету, а й міста та області, бо йдеться про перлину історичного ареалу центральної частини міста. Красива будівля з внутрішнім подвір’ям, фонтаном може стати точкою тяжіння для міста, тут може розміщуватися медичний факультет. Звісно, якщо ми всі – Міністерство, університет, обласна й міська влада, громадськість, випускники об’єднаємо зусилля.

Університет щорічно звертається до фактичного власника приміщення – Міністерства освіти та науки, адже бачимо, як руйнується будівля, але поки не маємо оптимістичних новин. Незважаючи на це, зробили проєкт відновлення пам’ятки. За останній час відбулося декілька зустрічей , на яких обговорювали ситуацію. Але ж треба зважати, що проєкт передбачає інвестиції у декілька десятків мільйонів, що це власність держави, що це історична пам’ятка.

Проблем багато, але об’єднання небайдужих херсонців навколо ідеї відновлення корпусів по вулиці Перекопській – це надважливий крок! Тільки вперед!

P.S. Буквально сьогодні провів перемовини з моїм колегою по депутатському корпусу Херсонської обласної ради, директором Департаменту охорони здоров’я Віктор Короленко та народною депутаткою України Вікторія Вагнер щодо розбудови медичного факультету якраз на базі цієї території.

Сподіваюся, що разом нам все вдасться!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН