Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чудо-дерева на півдні України (відео)

В нашій країні почав стрімко розвиватися новий напрям мистецтва лозоплетіння, пов’язаний з виготовленням живих плетених форм і конструкцій з вербової лози в садово-парковому ландшафтному дизайні.

Я, Євген Піскун – майстер лозоплетіння, хочу привернути увагу людей нашої сонячної Таврії до дуже незвичних декоративних плетених дерев, які протягом декількох років виготовляю власноруч.
У 2016 році, завдяки неосяжним просторам Інтернету, я вперше побачив, як майстри лозоплетіння, з різних куточків нашої планети, створюють чудернацькідерева, дуже схожі на пальму, ія вирішив спробувати власноруч виготовити щось подібне.

Вперше, моя мрія здійснилася у квітні 2019 року, коли для мого сусіда я спробував створити два перших дерева. Досвід виявився цікавим і надзвичайно вразив отриманим результатом.

При великому бажанні та невеличкому терпінні, кожен зможе спробувати сплести своє чудо-дерево власноруч. Для цього знадобляться 30-48 прутиків сортової верби однакової довжини та однакової товщини, яку можна виростити самостійно, або придбати. В мережі інтернет є відео-уроки по яких можна навчитись плетінню та вирощуванню живих дерев та різноманітних живих конструкцій.

Вирощувати такі дерева можна у вазонах а також у відкритому грунті. По мірі укорінення лози, на ній будуть рости бокові пагони, які потрібно видалити вдовж всього ствола, не чіпаючи крони дерева. Через місяць-півтора, коли дерево укоріниться і виросте крона, його можна пересаджувати у відкритий грунт або у великий вазон. Догляд за плетеним деревом не складе великих труднощів. Верба досить не вибаглива рослина. В перший рік посадки треба поливати дерево кожен день, регулярно видаляти бокові пагони на стволі та підрізати крону дерева на вибраній висоті та бажаної форми. З часом прутики на містах переплетіння зростуться і створять єдиний ствол. Дерево не боїться морозів.

Такі рукотворні дерева можна вважати справжнім витвором мистецтва. Вони неодмінно будуть родзинкою ландшафтного дизайну будь-якого саду, парку, присадибної ділянки. А ще – гармонійно доповнюватимуть території ресторанів, готелів, кав’ярень тощо.

Занурюючись у красу самобутньої живої природи, людина відновлює сили, відпочиває, надихається. Відтак запрошую кожного у свій чарівний світ чудо-дерев, що природньо гармонізують душу.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН