Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці перепоховали п’ятьох невідомих бійців

22 червня у селі Райському на місцевому кладовищі відбулося перепоховання. Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на “Радіо НК”.

Після ранкового мітингу у міському парку Слави у Новій Каховці долучилися до церемонії перепохованя керівництво Новокаховської громади, Каховської районної та Херсонської обласної рад, Каховської районної адміністрації, військові, пошуковці, представники організації ветеранів, інших громадських організацій, духовенство, молодь, мешканці Райського.

Вздовж центральної алеї кладовища вони вишикувалися із вінками та квітами. А військові внесли труну з останками п’яти невідомих бійців. Це вже сьома церемонія перепоховання на території Новокаховської громади. Але, як і в перший раз, люди не могли стримати сліз.

До громади звернулися міський голова Нової Каховки Володимир КОВАЛЕНКО, перший заступник голови Херсонської обласної ради Єгор УСТИНОВ, староста Райського старостату Ігор ДИКУХА, почесний керівник військово-пошукового клубу “Каховка” Анатолій ОБЕЛЕЦЬ.

Заупокійну молитву здійснив митрополит Новокаховський і Генічеський, Преосвященнійший ФІЛАРЕТ. Під салютні постріли військових, під Гімн України останки невідомих воїнів знайшли вічний спочинок у рідній українській землі. Вдячні нащадки поклали до їх могили вінки та квіти і вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання…

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН