Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині розвивають гастрономічний туризм: відбулися обгроворення

Про результати фуд-брифінгу в рамках проекту «Дорога вина та смаку Херсонщини», який відбувся 19 червня, повідомляє “Український Південь“.

У форматі Zoom-конференції разом з Ирина Польшакова – головою Громадської спілки «Дороги вина та смаку Української Бессарабії», Валерією Бондаренко – національним експертом проекту ЄС з питань створення та розбудови еногастрономічних туристичних маршрутів – Доріг вина та смаку , генеральним директорем еногастрономічної туристичної мережи “Дороги вина та смаку України”.
Спікери фуд-брифінгу обговорили шляхи співпраці.
Спікер від ГС Дорога вина та смаку Херсонщини Юрій Палічев поділився досвідом розвитку туризму з гастрономічною складовою.
Спікер від Центрального ринку міста Херсон – Анастасия Присяжнюк презентувала:
Плани та перші практичні кроки розвитку ринку в рамках концепції «Звичайний та незвичний ринок» – Херсонський Центральний ринок, як один з осередків соціокультурного життя міста та новий туристичний об’єкт.
Нагадуємо:
Разом з туроператором ТУР ПЛАЗА та екскурсійним центром «Міфи та бувальщини міста Річкової зірки» відбулася презентація нового туристичного маршруту «Шлях Херсонської юшки», який розпочався на набережній проспекту Ушакова та завершився дегустацією рибних страв на Центральному ринку – і це тільки початок серії подібних гастроекскурсій в Херсоні.
Адміністрація Центрального ринку висловлює щиру подяку Управлінню культури Херсонської міської ради, ЦБС, Училищу культури, дизайн-ліцею та іншим культурним закладам міста.
Також вдячні окремим творчим особистостям, таким як Сергій Демченко, Олена Гуменюк, Яна Голубятнікова та багатьом іншим за співпрацю і допомогу, підтримку у наших починаннях.

Наразі, ще в планах партнерські відносини по започаткованих соціокультурних проектах: «Поезія амбіент медіа» (тобто на незвичайних носіях), «Українська класична опера та фольклор посеред ринку», «Бенксі не приїде» та «CAT vs FISH» (маркет-арт), «SWEET Таврії» (Солодощі Таврії), «Атлас смаку Херсонщини-Таврії» тощо.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН