Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За допомогою системи, аналогічної з Верховною Радою, голосували у Новій Каховці

У Новій Каховці відбулась чергова Х сесія міської ради восьмого скликання.

В роботі сесії взяли участь 29 депутатів з 34, що обрані до ради. Вперше голосування на сесії відбувалось за допомогою системи «Голос», яка змонтована у залі засідань.

І «перший млинець» не вийшов грудкою: система показала свою роботоздатність, а депутати – вміння нею користуватись.

Проектом порядку денного сесії депутатам запропонували до розгляду 84 питання. При затверджені порядку денного 1 питання було зняте та по ходу роботи сесії ще 17 земельних питань за пропозицією депутата Андрія Яковлева також були зняті для більш ретельного вивчення.

Тож за п’ять годин роботи депутати з 66 питань прийняли 65 рішення, не прийняли – 1. З запропонованих 39 поправок до проектів рішень, прийнято 36, не прийнято – 3.

Система «Голос», з якою на цій сесії уперше працювали депутати,  в автоматичному режимі повинна підготувати та надіслати для опублікування на сайт Новокаховської територіальної громади підсумки поіменного голосування, протокол сесії, прийняті рішення зі всіма правками, за які проголосували депутати.

Як розповів нашому кореспонденту начальник організаційного відділу міської ради Роман Пашкевич, система «Голос» – це майже аналог системі голосування та обробки інформації, яка діє у Верховній Раді України. Єдина особливість – що робочі місця мають бездротові пульти. Причина проста: наша зала використовується не тільки для засідань міської ради, а і для інших масових заходів, що проводяться у місті.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН