Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ отримає кошти для забезпечення інклюзії у виші

Про це розповів депутат обласної ради, ректор ХДУ Олександр Співаковський. 

Херсонська міська рада зробила значний крок на виконання закону про інклюзію, підтримавши виділення субвенції державному бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на забезпечення доступності Херсонського державного університету для маломобільних груп населення. За цим начебто складним формулюванням стоїть дуже важливе рішення, яке дозволить створити гідні умови для людей з інвалідністю у п’ятому корпусі університету. Йдеться про виділення 1,5 мільйони гривень на встановлення зовнішнього ліфту в п’ятому корпусі ХДУ.

Дякуємо міському голові Херсона Колыхаев Игорь, депутатам міської ради, зокрема декану факультету фізичного виховання та спорту Іван Глухов, який очолює фракцію ПП « Європейська Солідарність » у міській раді за позицію, за підтримку інклюзивного середовища, яке ми всі разом маємо створювати у місті для наших громадян.
Справа у тому, що п’ятий корпус університету будувався 60 років тому, у часи, коли про людей з інвалідністю намагалися не згадувати.

На щастя, зараз в Україні затверджені інші, європейські стандарти, які передбачають обов’язкове облаштування усіх громадських будівель таким чином, щоб зручно було всім. Так, це потребує фінансових вкладень. Але крок за кроком ми створюємо інклюзивне середовище у нашому місті, робимо його доступним та відкритим для кожного.

Ще раз дякую міській раді за добру справу, за те, що звертаєте увагу на людей, які потребують трохи більше нашої турботи!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН