Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську відбулася нарада з представниками курортного бізнесу та сільського господарства

16 червня  під головуванням Голови Генічеської державної адміністрації Олефіренка Сергія Володимировича за участю інспектора праці Головного управління Держпраці у Херсонській області Ігоря Пономаренко, представників Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі, Держпродспоживслужби та начальника Генічеського відділу поліції пройшли дві наради:

— о 10:00 год. із представниками курортного бізнесу (оздоровчі заклади, бази відпочинку, пансіонати, фізичні особи-підприємці, які задіяні в курортному бізнесі);

— о 13:00 год. із представниками бізнесу задіяного у сільському господарстві Генічеського, Новотроїцького, Нижньосірогозького та Іванівського районах.

Під час виступу Ігор Пономаренко акцентував увагу присутніх на питаннях легалізації трудових відносин, відповідальності за порушення законодавства про працю та вжиття заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості населення.

Фахівець зазначив, що курортний сезон вже розпочався, багато людей  працевлаштовуються на роботу в різноманітні оздоровчі заклади, тому керівникам в обов’язковому порядку необхідно працевлаштовувати їх офіційно, згідно діючого законодавства. З метою забезпечення гідних умов праці, роботодавець має укласти з працівником трудовий договір, повідомити про прийняття особи на роботу державну податкову службу, виплачувати працівнику офіційну заробітну плату в повному обсязі, сплачувати за нього єдиний соціальний внесок.

Також, було повідомлено, що з питань належного оформлення трудових відносин інспекторами праці будуть проводитись інспекційні відвідування баз відпочинку та інших закладів розташованих на території Арабатської стрілки.

Представникам бізнесу, задіяних у сільському господарстві, було повідомлено, що в даній галузі більшість фермерів нехтують офіційним оформленням найманих працівників, чим грубо порушують вимоги законодавства про працю та права працюючих працівників. Неоформлений офіційно працівник втрачає трудовий стаж при розрахунку розміру пенсії. Адже пенсію він матиме тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати та сплати ЄСВ.

На останок посадовці відомств закликали роботодавців проявити відповідальне ставлення як до працюючих, так і до законів нашої держави. Декларування трудових відносин – це основа соціальної захищеності працюючого населення!

По завершенню нарад, Ігорем Пономаренко спільно з головою Генічеської РДА та представниками керівного складу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі було здійснено виїзд на територію Арабатської стрілки з метою проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи з керівниками  баз відпочинку з питання сплати туристичного збору та легалізації найманої праці.

Джерело

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН