Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Батьки і вчителі на Херсонщині протестують проти закриття 10-11 класів у Томинобалківській школі (відео)

.

На Херсонщині, у Білозерській територіальній громаді , у селі Томина Балка на протест вийшли місцеві жителі. Вони проти закриття старшої школи, а саме 10-11 класів у загальноосвітньому закладі, –

повідомляє “Український південь”,

У проєкті, яке буде винесено  в сесійну залу Білозерської ТГ, вказано , що відбудеться реорганізація Томинобалківського закладу повної загальної середньої освіти шляхом перетворення в Томинобалківську гімназію (у складі початкової та базової ланок загальної середньої освіти), з підвезенням учнів 10-11 класів с. Томина Балка та Новодмитрівка до Білозерського закладу повної загальної середньої освіти №1 ім. О.Я. Печерського. Зібрання відбулось біля місцевої школи вранці, неспокій панує серед людей.

 

На заході був відсутній староста села, який би міг пояснити це недолуге рішення місцевих обранців. Скорочення 10-11 класів несуттєво зекономить, за словами пікетувальників, гроші громади, а лише кошти державної субвенції, але вони прораховані і виділені вже до кінця року.

ЦЕ рішення   не обговорювалось –  ні з громадськістю, ні з керівництвом і колективом освітнього закладу .

Настрої у селян песимістичні, вони вважають, що це перший крок до закриття школи, а потім і до занепаду  населеного пункту. Тож у них є намір прийти на найближче сесійне засідання депутатів Білозерської територіальної громади і запитати обранців, на основі яких розрахунків і чому було прийнято таке рішення.

Неспокійно  і у сусідніх селах На сайті Білозерської селищної ради оприлюднено проєкти рішень пленарного засідання 16 сесії селищної ради восьмого скликання, де вказана  ліквідація ще таких навчальних закладів:

Таврійської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів

Розливнянського ясла-садка комбінованого типу

Таврійського ясла-садка комбінованого типу

В проєктах рішень зазначено, що такі дії обумовлені “створенням належних умов для здобуття якісної освіти та упорядкування мережі загальноосвітніх навчальних закладів Білозерської селищної ради, економічної ефективності функціонування навчальних закладів та враховуючи рекомендації постійних комісій сільської ради”.

. Тож протести в територіальній громаді, скоріше всього будуть продовжуватись. Детальніше у відео журналістки Лідії Григор’євої  телестудії “Український південь” :

 

 

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН