Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині оскаржують оренду землі та повернуть її у власність держави

За позовом Скадовської окружної прокуратури господарським судом Херсонської області відкрито провадження в інтересах держави про визнання недійсними електронних торгів і скасування оформленого за їх результатами права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення та повернення землі  у власність держави.

Установлено, що приватним виконавцем виконавчого округу м. Києва із порушенням вимог земельного законодавства накладено арешт на право оренди   земельної ділянки державної форми власності площею 50 га вартістю майже                1 млн грн, яка перебувала у тимчасовому користуванні одного із суб’єктів господарювання, якого у судовому порядку визнано боржником.

Надалі виконавцем у порушення вимог земельного законодавства на прилюдних торгах здійснено відчуження права оренди земельної ділянки, яка належить Каланчацькій селищній раді, іншому землекористувачеві.

Проте селищна рада заходів щодо визнання недійсними електронних торгів і повернення земельної ділянки у власність держави із 2019 року не вживала.

Вказані обставини стали підставою для вжиття заходів прокурорського реагування, судовий розгляд справи триває.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН