Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині запрацювали дитячі оздоровчі табори

Але не всі громади виявилися готовими оздоровлювати своїх дітей.

40 дітей пільгових категорій з Нової Каховки з 15 червня почали оздоровлюватися в дитячому закладі “Орльонок” на Арабатській Стрілці. Про це “Новому дню” повідомила начальниця відділу у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту Новокаховської міськради Наталія Таран.

За її словами, до табору поїхали 17 дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, 1 дитина з інвалідністю, 6 дітей учасників бойових дій, 14 дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи та 2 дітей з малозабезпечених сімей. Всі вони перебуватимуть на Азовському морі до 6 липня. На це з місцевого бюджету виділили 361 тис. грн.

— Бажаючих оздоровитися було значно більше, адже в цьому році, як і торік, у місті не працюють пришкільні табори. Але ми пропонуємо бажаючим оздоровитися в “Артеку” і “Молодій гвардії”. Влітку ці дитячі центри платні: батькам необхідно сплатити 50% від вартості путівки і за проїзд. Мова йде приблизно про 7 тис грн та 600 грн за проїзд до “Молодої гвардії” та 1200 грн до “Артеку”, — розповіла Наталія Таран.

Торік через більш суворі карантинні обмеження діти з Нової Каховки не змогли оздоровитися на морі. Хоча міськрада тоді вчасно провела тендерні процедури і виділила на це гроші.

— Карантинні обмеження є й зараз. Але вони дозволяють відкритися дитячим оздоровчим закладам, які мають відповідну ліцензію і приймати дітей, — пояснила Наталія Таран.

Натомість у сусідній Каховці поки не виділили кошти на оздоровлення.

— В липні ми розраховуємо на перегляд місцевого бюджету. В разі його перевиконання ми очікуємо на виділення коштів для оздоровлення дітей пільгових категорій, — розповів начальник управління праці та соцзахисту населення Каховської міськради Андрій Скрипніченко.

Нагадаємо, що торік у Каховці взагалі відмовились відправляти дітей на море і зняли передбачені на це в місцевому бюджеті 600 тис. грн. Місцеві чиновники виправдовувались, що батьки нібито самі масово відмовлялись від безоплатних путівок. Замість оздоровлення міськрада витратила ці гроші на масові розважальні заходи.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН