Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині у дитячих таборах відпочивальників поменшає

Не будуть цього літа відкриватися 49 пришкільних таборів у Херсоні. А от чотири комунальні оздоровчі табори, включно з дитячою оздоровницею імені Голубця у приморському Скадовську, таки працюватимуть, вирішили в міському управлінні освіти. Сезон тут планують розпочати вже з 1 червня. Хоча в них також мають запровадити низку обмежувальних карантинних заходів, через що юних гостей тут приймуть наполовину менше, ніж зазвичай.

Загалом у херсонських таборах “Юнга”, “Альтаїр”, “Сонечко”, а також у таборі імені Голубця за літо побувають майже три тисячі хлопців та дівчат.

“Для дітей із незаможних і багатодітних родин це єдина можливість побувати на морі. Адже відпочинок пільговиків оплачують коштом муніципальної скарбнички”, — зазначив начальник освітянського відомства обласного центру Юрій Ніконов.

В управлінні освіти Херсона запевняють, що з фінансуванням комунальних таборів проблем жодних — на оздоровлення 2185 пільговиків асигнували 3 мільйони 465 тисяч гривень. Ще 649 тисяч гривень заплатять родини тих хлопців і дівчат, котрі права на пільги не мають. Перебування дітей у міських дитячих оздоровницях, що належать громаді (з витратами на харчування включно), стане в суму від 58 гривень на добу, у приморському таборі — до 139 гривень.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ. Голос України

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН