Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зі студентами ХДУ поділився власним досвідом ІТ-фахівець, який працює в США

Про деталі зустрічі розповів ректор вишу Олександр Співаковський.

«Від Чаплинки до Уолл-стріт через ХДУ» – так ми вирішили визначити тему сьогоднішньої зустрічі студентів з випускником нашого університету 2001 року Дмитром Сайковським.

Дмитро вже 15 років живе у Сполучених штатах Америки, є серйозним спеціалістом у сфері ІТ-технологій, має власні унікальні програмні продукти та розробки, які використовують провідні кампанії світу. Ми підтримуємо дружні стосунки з тих пір, як був його науковим керівником і ми разом писали дипломну роботу з лінійної алгебри. Тільки-но дізнався, що Дмитро буде у Херсоні, відразу запропонував зустрітися зі студентами, аби поділитися власною історією успіху. Вона вражає!

Вважаю, що такі зустрічі дуже потрібні. Вони мотивують, доводять, що хлопець з Чаплинки, який наполегливо прагнув нових знань, багато працював, використовуючи можливості та досвід нашого університету, може досягти не абиякого результату, зробити кар’єру. Він вчився у складні часи, коли мати комп’ютер міг дозволити собі далеко не кожен. Тим не менш, Дмитро використовував будь-які можливості, щоб програмувати, освоювати нові мови програмування, писав програми у прямому сенсі на папірцях. Але це все дало шалений поштовх та можливість розпочати роботу на іноземні кампанії, а згодом – переїхати.

Це не означає, що ми закликаємо наших студентів їхати до Сполучених Штатів чи до будь-якої іншої країни. Навпаки, прикладами успішних випускників ми доводимо, що саме університет допомагає визначити власну траєкторію розвитку. А створювати Уолл-стрит чи Силіконову долину, впевнений, ми маємо тут, у нас, на Херсонщині. Бо тільки люди визначають успіх території. У нас є талановиті фахівці, які тут, з нами, і вони змінюють наш регіон, розвивають його.

Упевнений, що ім’я та репутацію університету створюють його випускники. Такі, як Дмитро Сайковський, чия історія успіху мотивує.

Дякую, Дмитре, за те, що інвестуєш свій вільний час у херсонську молодь!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН