Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині триває вакцинальна кампанія

Засідання Президії обласної ради сьогодні розпочалося з інформування директора Департаменту здоров’я облдержадміністрації, депутата обласної ради Віктор Короленко про хід вакцинальної кампанії в нашій області.
Так, він повідомив, що в область надійшла партія вакцин Comirnaty/ Pfizer-BioNTech для цільового призначення у кількості 6 тис, розрахована на дві дози.

Вакцинувати будуть працівників судової гілки влади, органів місцевого самоврядування (депутатів усіх рівнів), обласної та районних державних адміністрацій, а також освітян, які виявили бажання щепитися.

Масова вакцинація відбувається згідно з Дорожньою картою з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках, затвердженої МОЗ України.

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко наголосив: «Це все заплановані заходи. Щодня кожен з нас взаємодіє із великою кількістю людей. Тож прошу проявити свідомість та вакцинуватися».

«Херсонщина – єдина область, яка не перебувала у «червоній» зоні епідемічної небезпеки. Ми повинні показувати приклад згуртованості», – підкреслив у свою чергу депутат обласної ради Олександр Співаковський.

Нагадаємо, Comirnaty/Pfizer BioNTech внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ і дозволено для екстреного використання у США, Великій Британії, Канаді та ЄС. У Канаді ця вакцина показала 95% ефективності у захисті від COVID-19 серед осіб віком від 16 років.

Бережіть себе та своїх близьких.

Вакцинація – єдиний спосіб протистояти хворобі!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН