Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський очільник Нововаї Каховки долучився до сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, постійний член делегації від України в Конгресі Ради Європи, разом з офіційним помічником Оленою Ходорковською, протягом 15-17 червня візьмуть участь у пленарних засіданнях, а також засіданнях місцевих і регіональних влад.

Захід проходить в онлайн-форматі у зв’язку з обмеженнями, викликаними пандемією COVID-19. Про це повідомила прес-секретар міськвиконкому Ірина Дахновська.

На засіданні Бюро Конгресу, яке відбулося напередодні пленарного засідання, Україну відмітили, як одну з небагатьох країн, які направили листи до своїх МЗС стосовно бюджету Конгресу.

В рамках своєї діяльності з моніторингу дотримання Європейської хартії місцевого самоврядування Конгрес затвердить доповіді з моніторингу щодо Азербайджану, Вірменії та Болгарії.

Крім того, Конгрес обговорить тематичні доповіді «Територіальна солідарність: роль регіонів», «Культура без кордонів: управління культурною спадщиною в інтересах місцевого і регіонального розвитку», «Платформи з обміну та пошуку житла: виклики і можливості для муніципалітетів» і «Проведення референдумів на місцевому рівні».
У сесії також візьмуть участь Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчіновіч Бурич, мер Будапешта Гергей Карачонь і мер Праги Зденек Гржіб.

Палати Конгресу обговорять питання про подолання наслідків COVID-19 після закінчення пандемії.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН