Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вихованці мистецьких шкіл Нової Каховки здобули перемоги у конкурсах

До 30-ї річниці Незалежності України, в березні 2021 року, за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, було оголошено Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Незалежна і єдина – моя Україна». Розпорядженням міського голови від 05 квітня 2021 року №95-р було затверджено Положення про міський етап Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Незалежна і єдина – моя Україна». Конкурс проводився у трьох категоріях: малюнок, вишивка, аплікації.
Основними завданнями конкурсу є утвердження в свідомості та почуттях юних громадян патріотичних цінностей, переконань і поваги до своєї країни та її Незалежності, українського народу, його культури, звичаїв і традицій, а також виявлення і підтримка творчих здібностей у дітей; надання можливості для розвитку їх творчого та інтелектуального потенціалу, розкриття дітьми власних думок і світобачення через призму конкурсних робіт, проявляючи творчість, креативність та оригінальність.
Тож, в кінці травня 2021 року на території Новокаховської міської територіальної громади відбувся міський етап Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Незалежна і єдина – моя Україна». Учні комунального закладу «Новокаховська дитяча школа мистецтв» активно прийняли участь в цьому заході у категорії «Малюнок» та отримали гідні своєї праці результати:
– Малиш Мілана – «Місто-вишиванка» (папір, гуаш) викладач Ірина Ковцун – І місце;
– Капустяна Інна – «Кам’яні стражі Херсонських степів» (гуаш) викладач Ірина Кіндрицька – І місце;
– Устинова Вікторія – «Ненька Україна» (олійна пастель) викладач Юлія Розенцвейг – ІІ місце;
– Маханько Злата – «Квітуче місто» (папір, гуаш) викладач Ірина Ковцун – ІІ місце;
– Красуляк Марія – «Мої мрії» (гуаш, олійна пастель) викладач Ірина Кіндрицька – ІІ місце.
Цей рік взагалі дуже щедрий на нагороди і хоча навчання вже позаду, але нагороди продовжують надходити і тішити призовими місцями юних вихованців та їх викладачів. Отже, за результатами І дистанційного Всеукраїнського багатожанрового фестивалю-конкурсу «Весь світ у долонях матері», яких проходив у травні 2021 року на базі Відокремленого структурного підрозділу «Новокаховський політехнічний фаховий коледж Державного університету Одеська політехніка» знову маємо лауреатів-переможців.
За підсумками журі, учні Олени Тюкалової, в номінації «художнє читання» отримали такі результати:
– Кривіцька Марія – диплом лауреата І премії,
– Єфимчук Катерина – диплом лауреата ІІ премії.
Учениця комунального закладу «Новокаховська дитяча школа мистецтв» Коршун Катерина (викладач Людмила Полімерій) також нещодавно отримала результати Всеукраїнського багатожанрового дистанційного фестивалю-конкурсу мистецтв «Орнамент долі» в рамках фестивалю «Смайл Фест», котрий проходив в місті Київ.
За висновками журі фестивалю-конкурсу Катерина Коршун отримала диплом лауреата І премії в номінації «Інструментальний жанр» (І вікова категорія) з творами М.Грачова «Веселі майстри» та І.Берковича «Етюд». Викладач, Людмила Полімерій, також була відзначена організаторами фестивалю-конкурсу Подякою за високу професійну майстерність, духовне збагачення підростаючого покоління, а також вагомий внесок у розвиток культурно-естетичного виховання підростаючого покоління.
Щиро вітаємо учнів та їх творчих наставників з перемогами та бажає подальших нових досягнень у творчості!

Відділ культури і туризму

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН