Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області продовжується спорудження найбільшої в Європі ВЕС

Про це йшлося під час візиту до облдержадміністрації Надзвичайного та Повноважного Посла Королівства Норвегія в Україні Еріка Сведала та представників норвезької компанії NBT.

Сторони обговорили перебіг робіт за проєктом «Зофія», нові зміни у «зеленому» тарифі та інші потенційні напрямки співпраці.

  •  Норвегія є одним із найбільших інвесторів у відновлювальну енергетику. Ми також реалізовуємо й інші програми підтримки України в контексті реформ. Крім того, підтримуємо вступ України до Європейського Союзу. І готові до нових проєктів в інших сферах, – прокоментував пан Ерік Сведал.

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух зауважив, що окрім сфери відновлювальної енергетики наш регіон готовий розвивати й інші напрями, зокрема, сферу переробки сільськогосподарської продукції та промисловості. Ці ж підприємства стануть новими енергоспоживачами відновлювальної енергії.

  • Запорізький край завжди запрошує інвесторів. Однак, крім вітроенергетики маємо ще багато чого запропонувати. Наразі ми оновлюємо інфраструктуру області, будуємо нові дороги та приводимо до ладу курортні зони. Тому радо запрошуємо інвестувати проєкти у інших сферах економіки регіону, – наголосив Олександр Старух.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН