Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Філію “Артеку” на Херсонщині планують відкрити 14 липня

В цьому році там передбачені дві 14-денні зміни.

Філія Міжнародного дитячого центру “Артек” на Херсонщині розпочне свою роботу в липні. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці ексголова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

“Минулого листопада за підтримки президента України Володимира Зеленського ми з очільником Державного управління справами президента Ігорем Лисим підписали меморандум про створення на Херсонщині філії Міжнародного дитячого центру “Артек”. І вже в липні цього року “Артек Річковий” зустрічатиме дітей в Бериславському районі!” — написав він.

Як ми вже повідомляли, філію “Артеку” відкриють у Новоолександрівці, на базі дитячого оздоровчого табору ім. Івана Бережного колишньої Нововоронцовської райради, а в майбутньому — й на базі колишнього обласного дитячого гастроентерологічного санаторію.

— Зараз уся ця територія і приміщення утримується за рахунок нашої громади: охорона та благоустрій. Сам табір ім. Івана Бережного перебуває у доброму стані і вже готовий приймати дітей. Найближчим часом у нас має відбутися зустріч з директором МДЦ “Артек” Сергієм Капустіним. Ми готові допомогти в запуску філії цього дитячого центру, — розповів “Новому дню” голова Новоолександрівської сільської громади Олександр Левечко.

У “Артеку Річковому” цього року заплановані дві 14-денні зміни: з 14 по 27 липня і з 30 липня по 12 серпня. Вартість путівки — 9600 грн.

Нагадаємо, що майнові комплекси колишнього табору і санаторію, розташовані на земельних ділянках загальною площею майже 7 га, повинні перейти державному підприємству “МДЦ “Артек” з віднесенням до сфери управління Державного управління справами.

Міжнародний дитячий центр “Артек” відкрили 96 років тому в Криму. Після тимчасової окупації півострова Росією в 2014 році, він відновив свою роботу в Пущі Водиці під Києвом. Щорічно в “Артеку” оздоровлюється понад 13 тисяч дітей.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН