Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині створять цілорічну загальноєвропейську здравницю

Другий день форуму «Південна стратегія розвитку» відкрила секція «Цілорічні курорти Півдня України». На секції презентували проєкт цілорічного курорту європейського рівня із залученням природних ресурсів Арабатської стрілки.

Сьогодні курортний сезон на чорноморському та азовському узбережжі триває лише два з половиною місяці, а тому решту року місцеві жителі не отримують прибутку. Проєкт сприятиме поступовому переходу більшості об’єктів туристичної інфраструктури на цілорічний режим, що зумовить постійну зайнятість населення та суттєво збільшить надходження податків до бюджету громади.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко зауважив, що Арабатська стрілка має великий туристичний потенціал, який необхідно розвивати. Термальні джерела, солоні озера та лікувальні грязі зможуть стати цілорічними туристичними магнітами для українців та закордонних туристів.

Проєкт передбачає будівництво комплексів санаторно-медичного відпочинку «Термаль» у с. Щасливцеве, «Арабатські терми» у с. Стрілкове та бальнеологічних здравниць у Коблево і на Арабатській стрілці, які зможуть приймати відпочивальників цілий рік.

До реалізації проєкту залучать професіоналів із різних галузей:

  • Директора ТОВ «Дніпро» Кістечка Олександра Дмитровича,
  • Завідувача об’єднаної платної поліклініки Мечникова Бадогіна Сергія Георгійовича,
  • Голову Правління ГО «Ліга Інтернів» Карпунцова Валерія Віталійовича.

Прогнозовані податкові надходження до бюджету становитимуть 15,5 млн доларів, а загальний прибуток від реалізації проєкту складатиме понад 100 млн доларів.

Завдяки проєкту планується покращення інвестиційного клімату регіону та створення нових робочих місць. Наявність цілорічних туристичних об’єктів також вплине на підвищення рівня життя населення, у якого з’явиться постійний доступ до комплексу оздоровчих процедур, можливість підтримувати здорову фізичну форму та харчуватися якісними продуктами.

Окрім цього, завдяки проєкту будуть створені умови для набуття досвіду та навчання молодшого медичного персоналу за новими напрямами (КЗ «Генічеське медичне училище» Херсонського Державного Університету).

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН