Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині стартувала оперативно-профілактична операція «МАК-2021»

Поліція нагадує громадянам про те, що в Україні заборонено висівати та вирощувати мак та коноплю. Такі дії тягнуть за собою адміністративну або кримінальну відповідальність.

Оперативно-профілактична операція «МАК-2021» триває з 21 травня до 23 вересня 2021 року. Мета операції – виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків. Згідно зі статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. Якщо ж кількість таких рослин більша, то особі, яка їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність.

Згідно зі статтею 310 Кримінального Кодексу України, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 8500 гривень, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років. За незаконний посів або вирощування снотворного маку понад 500 рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

Поліція звертається до громадян з проханням: усім, кому відома будь-яка інформація щодо незаконних посівів нарковмісних рослин, повідомляти за номером телефону «102».

Баштанська РДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН