Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Коноплі на 5 мільйонів гривень вилучили херсонські поліцейські

У двох теплицях поліцейські виявили понад 200 кущів елітних сортів конопель заввишки до двох метрів. Також правоохоронці вилучили висушені рослини конопель вагою понад 10 кг. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого становить приблизно 5 мільйонів гривень.

Працівники відділення поліції №1 (м.Каховка) в одному з сіл Каховського району виявили дві теплиці, повністю засаджені елітними сортами конопель заввишки від 1,5 до 2-х метрів. Рослини були зі слідами догляду та до них було підведене крапельне зрошення, коноплі удобрювалися мінеральними добривами. А щоб приховати теплиці, наркоділок розмістив їх посеред саду. Також під час обшуку на горищі будинку правоохоронці виявили висушені кущі конопель загальною вагою приблизно 10 кг. У чоловіка вилучено травматичний пістолет «Форт», нині встановлюється його походження.

Як повідомив керівник відділення поліції №1 (м.Каховка) Віктор Попов, власником наркоплантації виявився 31-річний раніше не судимий місцевий житель. Він розповів, що коноплі нібито вирощував для власних потреб, а насіння замовив через інтернет. Так само нібито він придбав і пістолет з метою самозахисту. Ця інформація перевіряється.

Працівники поліції вилучили коноплі, зразки направлені на дослідження. Правоохоронці відпрацьовують зв’язки чоловіка та його можливу причетність до збуту наркотиків. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення за ч.1 ст.310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікацій

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН