Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чотири громади з Миколаївщини увійшли до фіналу конкурсу «Наша громада»

Завершився другий етап конкурсу «Наша громада», під час якого обрали топ-26 учасників серед 283 громад.

У фінал пройшли 13 громад, проєкти яких отримали найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Ще 13 фіналістів обрало експертне журі.

Від Миколаївщини у фінал конкурсу за результатами інтернет-голосування пройшли:

Веснянська громада Миколаївської області, «Відпочинковий кемпінговий табір «Степові соколи», напрямок – залучення молоді,

Радсадівська громада Миколаївської області, «Рекреаційно-туристичний маршрут «Радсад-Велоскіф», напрямок – туризм,

Мішково-Погорілівська громада Миколаївської області, «Від чистої громади до чистої країни», напрямок – екологія.

Всього на сайті було зареєстровано 466 311 голосів. Половину усіх голосів було отримано від виборців віком від 25 до 44 років. Миколаївська область віддала за своїх фаворитів загалом 15 862 голоси.

З-поміж миколаївських команд до наступного етапу конкурсу за рішенням журі пройшла Вознесенська громада Миколаївської області, «Компостуй – громаду гуртуй», напрямок – екологія.

“Фіналістами стали ті, хто переконав більшість членів журі в актуальності ідеї, серйозності підходу до її реалізації, кропіткої роботи, вкладеної у підготовку пропозиції, оскільки це основне джерело інформації для членів журі в оцінці проєкту. Дати людям можливість визначати пріоритети громади, знаходити шляхи її розвитку і бути активними учасниками процесів перетворення у своїх громадах, на мій погляд, і є основною метою і бажаним результатом реформи з децентралізації, – зазначив Марат Кюрчевський, керівник проєктів і програм з розвитку місцевого самоврядування та децентралізації Агентства США з міжнародного розвитку в Україні.

З 21 червня до 13 серпня проходитиме третій етап конкурсу – подача форм «Детальний опис проєкту». Всі 26 учасників для проходження у третій етап мають заповнити форму та надати необхідні додаткові документи.

У випадку відмови учасника надати додаткову інформацію та, відповідно, продовжувати участь у конкурсі, його місце займає наступний за рейтингом учасник.

Остаточний список буде оголошений 20 червня 2021 року.

Фінальне оцінювання експертним журі форм та проєктів 26 фіналістів відбуватиметься з 14 серпня до 27 вересня.

Результати оцінювання та оголошення переможця конкурсу будуть відомі 30 вересня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН