Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщину відвідав Голова Представництва Фонду Народонаселення ООН в Україні

Співпрацю у сфері надання медико-психологічної допомоги постраждалим від гендерного насильства на Херсонщині заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв обговорив з Головою Представництва Фонду Народонаселення ООН в Україні Хайме Надалем. Також на зустрічі були присутні головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич і керівниця КНП «Херсонський обласний центр громадського здоров’я» Дар’я Сєдлєр.

Це перший візит Хайме Надаля на Херсонщину, проте налагоджена співпраця області й Представництва у різних сферах дає позитивні результати вже досить довгий час. Зокрема, для захисту лікарів в умовах коронавірусу Фонд передав партію засобів індивідуального захисту до медзакладів Херсона.

Андрій Шибаєв висловив вдячність за надану Фондом Народонаселення ООН в Україні допомогу щодо покращення якості надання медичних послуг в Херсонській області: «Я дякую за вашу роботу й ініціативи, а також за надану гуманітарну допомогу для лікарень та впроваджені ініціативи у сфері гендерної рівності. Ми зі свого боку максимально готові сприяти реалізації проєктів у співпраці з Фондом».

На пріоритетності покращення якості надання медичних послуг для внутрішньо переміщених наголосив Юрій Ромаскевич: «Ми робимо акцент саме на Генічеську, адже там жителі тимчасовокупаних територій можуть отримати медичну допомогу. Для нас важливо, щоб це були якісні послуги».

У рамках свого візиту на Херсонщину Голова Представництва Фонду Народонаселення ООН в Україні Хайме Надаль також ознайомиться з роботою закладів, де надають медико-психологічну допомогу постраждалим від гендерного та сексуального насильства.

Довідково: У грудні 2019 року Фондом народонаселення ООН, Департаментом охорони здоров’я ОДА та міським відділом охорони здоров’я на базі клінічної лікарні  ім. Лучанського було відкрито спеціалізований кабінет для надання медико-психологічної допомоги постраждалим від гендерного та сексуального насильства.

Також у співпраці з Херсонським обласним центром громадського здоров’я  було проведено навчання медичного персоналу з надання медико-психологічної допомоги постраждалим від гендерного та сексуального насильства. Також на базі Херсонського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відкрито Денний центр з питань протидії домашньому насильству.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН