Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарня Тропіних відновила надання планової медичної допомоги

У зв’язку зі зниженням динаміки захворюваності та стабілізації епідемічної ситуації з COVID-19, клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних починає поетапно відновлювати роботу в штатному режимі.

Нагадаємо, з серпня 2020 року лікарня була переведена в режим надзвичайної ситуації – відтерміновано планові оперативні втручання і госпіталізації. Потім її визначено як лікарню першої хвилі у боротьбі з COVID-19. Фактично у режимі роботи ковідного центру лікарня працює майже рік.

Зараз, враховуючи зниження захворюваності та зменшення кількості госпіталізацій пацієнтів з коронавірусом та підозрою, відновлюють надання планової медичної допомоги чотири стаціонарні відділення лікарні: дитяче відділення, відділення загальної хірургії, відділення гнійної хірургії діабетичної стопи, а також міське офтальмологічне відділення. Планові гінекологічні оперативні втручання будуть проводитися в операційному блоці хірургічного відділення лікарями-гінекологами.

Продовжують надавати допомогу за профілем травматологічне відділення, а також акушерський стаціонар, який від початку пандемії не припиняв працювати як чиста зона.

У разі подальшої стабілізації епідситуації, планується перехід на звичайний режим роботи гінекологічного та неврологічного відділень.

У відділеннях, що відновили планову госпіталізацію, вже проведена необхідна санітарна обробка. Персонал цих відділень сконцентрований на лікуванні лише профільних хворих і не задіяний у наданні допомоги в інфекційних відділеннях.

В приймальному відділенні для планових хворих відкрито окремий оглядовий кабінет, а також розділені потоки з хворими, які госпіталізуються в ковід-відділення.

Таким чином пацієнти, які в зв’язку з карантинними заходами не могли отримати лікування в нашій лікарні, відтепер з усіх питань, пов’язаних з госпіталізацією, можуть звертатися до свого сімейного лікаря. При наявності показань, проведення необхідних досліджень, в тому числі ПЛР-тесту на коронавірус, ці хворі за направленням лікаря зможуть госпіталізуватися у відділення зазначених профілів.

Разом з тим продовжується робота ковідних відділень, в яких зараз знаходиться 91 пацієнт з ковід-пневмонією, 67 хворих отримують кисневу підтримку, 3 хворих – на апаратах ШВЛ. Лікарі-реаніматологи роблять все можливе, щоб вони вижили.

Тож не час розслаблятися, потрібно пам’ятати про санітарні заходи безпеки, а також при можливості обов’язково вакцинуватися.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН