Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

UA: МИКОЛАЇВ – інформаційний партнер Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

З 8 по 13 червня на базі дитячої оздоровчої бази відпочинку ім. М.В. Башкірова Березнегуватської селищної ради відбудеться ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).  Миколаївська філія Суспільного (телеканал UA: МИКОЛАЇВ та UA: Українське радіо Миколаїв) інформаційно підтримує подію.

Читайте також: «Четверта влада» — проєкт журналістських розслідувань стартує на UA: МИКОЛАЇВ
У грі візьмуть участь 13 команд (роїв) зі всієї Миколаївської області. Протягом п’яти днів рої змагатимуться між собою в силі, спритності, влучності, хоробрості, кмітливості. Своїми знаннями та досвідом з учасниками поділяться військовослужбовці десантно-штурмових військ, педагоги Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді та учасники АТО/ООС.

«Ці змагання відрізняються від інших тим, що поруч із складною змагальною частиною, у нас дуже великий виховний елемент і потенціал цього заходу. Ми його досягаємо тим, що долучаємо спеціалізовані кадри, а саме учасників АТО, які займають своє гідне почесне місце в суддівській колегії, а також дуже часто використовуємо і проводимо різні виховні заходи. Все це дозволяє нам виховувати, в першу чергу, фізично розвинутих, патріотично налаштованих дітей, підростаюче покоління і молодь. З однієї сторони, ми робимо великий вклад в розвиток патріотичного потенціалу нашого підростаючого покоління, а з іншої сторони – проведення таких заходів сприяє соціальній реабілітації наших учасників АТО», — розповідає директорка Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді Тетяна Андрійчук.

Окрім змагальної частини, у програмі заходу багато цікавинок: майстер-класи, показ військової техніки і озброєння, фестиваль «Пісні, народжені в АТО», зустрічі з волонтерами, захисниками України та багато іншого. 

«На природі, у польових умовах молодь має змогу поспілкуватися із воїнами-захисниками, у грі переймає їх досвід, вивчає історію свого краю, традиції та звичаї свого народу. Після російської агресії на Сході країни в українському суспільстві сформувався стійкий запит на системне патріотичне виховання дітей. Всеукраїнську гру «Сокіл» («Джура») можна назвати елементом такої системи, тож Суспільний мовник Миколаївщини надає інформаційну підтримку заходу. Про проєкт ми розповімо у програмі «Радіодень», у телеефірі UA: МИКОЛАЇВ, розкажемо про побачене і почуте і на наших сторінках у соцмережах», — зазначає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

Нагадаємо,  UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. 

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та UA: Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії. 

 

Джерело: UA: МИКОЛАЇВ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН