Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині обговорили захист інформаційних прав громадян

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Віктор Барвицький разом з заступником голови облдержадміністрації Андрієм Шибаєвим провели зустріч з представниками територіальних громад з питань реалізації інформаційних прав. Всього до заходу доєдналися майже 100 представників районних державних адміністрацій, сільських, селищних та міських рад.

Як зазначив Андрій Шибаєв, питання дотримання і захисту інформаційних прав сьогодні є надзвичайно актуальним: «Реалізація права кожного на доступ до публічної інформації має важливе значення для національної безпеки держави та суспільства в цілому. Особливої актуальності це питання набуває при виникненні надзвичайних ситуацій. До того ж право на доступ до публічної інформації є важливою передумовою запобігання корупції, виявлення та припинення корупційних діянь».

Серед основних питань, які піднімались на зустрічі – організація роботи з доступом до публічної інформації та зверненнями громадян.

“Ми працюємо задля того, щоб поновити порушені права громадян. Також ми вживаємо превентивні заходи, щоб права людей на доступ до публічної інформації не порушувались” – зазначив Віктор Барвицький.
Представник Уповноваженого також зауважив, що особлива увага приділяється інформаційно-просвітницьким заходам та презентував науково-практичний посібник у форматі питання-відповідь для представників територіальних громад та органів місцевого самоврядування.

Вже у вересні заплановано низку заходів з фахівцями з м. Київ та представниками територіальних громад Херсонщини, спрямованих на забезпечення прав і свобод людей в інформаційній та інших сферах.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН