Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні підлітки об’єдналися заради реалізації суспільно важливих проєктів

Про це повідомив Олег Половцев у соціальних мережах .

Це неймовірно! Доки дорослі скаржаться на проблеми та критикують владу, підлітки у Херсоні активно діють, намагаючись змінити життя у місті на краще. Наша з ними робота над проєктними заявками до Громадського бюджету кипить. Щодня спори, пошуки, мозкові штурми. Їх ідеї захоплюють та приголомшують. Вони неупереджені і не зупиняються перед перешкодами. Я пишаюся можливістю працювати з цими дітьми!

Що вони пропонують?
Чотири команди – чотири ідеї – чотири проєкта…

Перший – це відверта і чесна відповідь на те, чому молодь їде з Херсона. Прямо і прагматично діти сказали: щоб молоді люди залишалися у місті, їм потрібен простір, де вони зможуть реалізовувати себе і залучати до цього інших. Це – Молодіжний центр «НадихайРозвивайМолодь». Вони детально розписали, що потрібно для його відкриття, а також яким чином він має працювати і бути корисним для молоді та усієї громади Херсона.

Другий – це глибока суспільна думка про те, як об’єднати всю громаду Херсона навколо захисту дітей. Це – проєкт «Острівок безпеки». Він передбачає залучення всіх можливих ресурсів міста і усіх небайдужих мешканців до того, щоб створити на вулицях, між школою і домівкою, безпечний простір для своїх дітей.

Третій проєкт – пропозиція створити освітній і культурний простір у всіх кутках і передмістях Херсона. Це – мобільний кінотеатр на відкритому повітрі «KinoGoOn». Він дасть можливість безкоштовно знайомити усіх мешканців Херсона з шедеврами українського і світового кіно. А також забезпечить живе спілкування, якого зараз не вистачає багатьом людям.

Четвертий проєкт – турбота про здоров’я мешканців Херсона. А саме, бажання дітей створити на захаращеному пустирі сучасний спортивний майданчик. Там зможуть проводити вільне дозвілля та займатися спортом усі бажаючі, незалежно від віку та соціального становища.

Автори цих прєктів – школярі та студенти – отримали корисні знання за програмою Школи молодого політика Міжнародний республіканський інститут – IRI Ukraine. Вони тепер знають, як покращити життя в своєму місті. Я впевнений, якщо в них буде шанс – вони швидко змінять Херсон! Ці діти – шанс на успішне майбутнє нашого міста!

P. S. 11 червня о 13.00 у Херсонському академічному ліцеї ім. О. В. Мішукова відбудеться перша презентація проєктів, які підготували учасники Школи молодого політика IRI. Діти добре потрудилися і з хвилюванням чекають оцінки та настанов від міського голови Колыхаев Игорь, який надихнув їх на старті, мешканців Херсона та своїх однолітків.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН