Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Канадські фахівці навчатимуть херсонських поліцейських протидіяти домашньому насильству

Іноземні гості перебуватимуть в обласному центрі три дні – з 7 по 9 червня. Сьогодні, 7 червня, відбулися дві робочі зустрічі з канадськими поліцейськими. Про це розповіли у відділі комунікацій.

Вранці представники Канадської поліцейської місії зустрілися з керівниками Головного управління Національної поліції області та обласного управління патрульної поліції. В ході бесіди присутні обговорили питання співпраці у попередженні та запобіганні домашньому насильству. Також колеги з-за кордону дізналися від поліцейських очільників, які превентивні заходи вживаються місцевими поліцейськими для подолання цієї проблеми.
Зокрема керівник поліції Херсонщини Олександр Прокудін поінформував, що з початку року в підрозділи поліції області надійшло 4 тисячі заяв та повідомлень, пов’язаних із домашнім насильством. За 40 відсотками викликів були складені адміністративні протоколи за ст.173-2 КУпАП. У 102-х випадках розпочаті кримінальні провадження. Переважна більшість заявників (2600) стали свідками домашнього насильства. Інші звернення надійшли від самих постраждалих. В ході перевірок насильство було підтверджено по відношенню до 55 дітей, 1170 жінок, 217 чоловіків та 203 громадян похилого віку. З метою попередження вчинення насильства в сім’ї в подальшому поліцейські винесли понад тисячу термінових заборонених приписів, з яких 168 – зобов’язання залишити місце проживання постраждалої особи, майже 200 – заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи, інші – заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.
Наступна робоча зустріч була більш обширною – в одному з конференц-залів представники Канадської поліцейської місії окрім правоохоронців зустрілися з представниками органів виконавчої та судової влади, системи безоплатної правової допомоги, а також громадськими організаціями. Присутні також обговорили питання взаємодії у напрямку запобігання та протидії домашньому насильству.

Крім того, 9 та 10 червня, іноземні колеги проведуть для херсонських правоохоронців два навчальні семінари та передадуть світовий досвід з допомоги родинам у випадку домашнього насильства та систему взаємодії підрозділів під час роботи з агресорами та постраждалими.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН