Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олександр Співаковський розповів про результати трирічного перебування на посаді ректора ХДУ

Очільник вишу опублікував допис на власній сторінці у Фейсбуці.

8 червня 2021 року – три роки як на посаді ректора Херсонського державного університету.

З червня 2019 року ми системно посилюємо вектор розвитку університету як прозорої та відкритої системи, що не стоїть на місці та впевнено реагує на зовнішні виклики! Уважаю за необхідне напередодні цієї річниці коротко підбити підсумки командної роботи. Адже ректор, з моєї точки зори, це, в першу чергу, лідер, який формує команду, яка розділяє систему цінностей, та визначає з колегами алгоритми бажаної поведінки!

Ми продовжуємо розвивати міжнародну наукову й освітню співпрацю, створили цілісну модель доброчесного академічного середовища, розвиваємо власні цифрові сервіси, забезпечуємо побудову індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти, запропонувавши дисципліни вільного вибору, підвищуємо якість освітнього процесу. Задля посилення останнього напряму ми розпочали роботу за сертифікатними програмами, що дає змогу розширити спектр освітніх послуг не тільки для наших здобувачів, а й для всіх охочих підвищити кваліфікацію чи отримати нові знання.

Вагомим здобутком стало проходження державної атестації з науки та входження університету до кваліфікаційної групи А за науковим напрямом «Технічні науки»! ХДУ впевнено крокує до створення іншомовного середовища, яке зміцнюватиме наші позиції на міжнародному рівні, що було б неможливим без відкриття Офісу іншомовної освіти. Крок за кроком покращуємо нашу фізичну інфраструктуру – побудували сучасний басейн, відновили паркове містечко, реконструювали спортивні зали, створили наукові лабораторії, аудиторії для змішаного навчання, коворкінг-залу й залу-трансформер Наукової бібліотеки, ремонтуємо гуртожитки…

В університеті реалізується понад 100 освітніх програм першого (бакалаврсього), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти. За останні півтора роки ми пройшли більше 40 акредитаційних експертиз освітніх програм у НАЗЯВО. Отримані зауваження дають нам змогу вдосконалюватися. Бути кращими та підвищувати свою конкурентоспроможність серед закладів вищої освіти України допомагає створений нами відділ забезпечення якості освіти. Ми організовуємо розгалужену систему опитувань, результати яких розглядаються та аналізуються на різних рівнях, проводимо рейтингове оцінювання науково-педагогічних працівників, кафедр та факультетів, яке відбувається прозоро за затвердженою методикою. Але надзвичайно важливим для нас є моніторинг ззовні, рейтинги оточуючого середовища, які дозволяють оцінити власні здобутки, порівняти їх із закладами вищої освіти регіону, України та світу.

Херсонський державний університет продовжує бути беззаперечним лідером на ринку освітніх послуг херсонського регіону, про що свідчать результати всеукраїнських та світових рейтингів (що представлено у таблиці)! Хоча останні два рядки таблиці показують, що нам ще є над чим працювати.

За цими результатами стоїть щоденна кропітка праця кожного співробітника Херсонського державного університету! Дякую кожному за його внесок у розвиток університету. Лише злагоджена командна робота забезпечує отримання високого результату.

Тільки разом! Тільки вперед!

P.S. Так, мій контракт не вимагає звіту про KPI. Але дуже важливо – відкрито та чесно дати звіт за час, який тобі подарувала Доля та Колеги.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН