Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині борються із стихійними сміттєзвалищами

В рамках розгляду звернення громадян щодо несанкціонованого звалища побутових та будівельних відходів біля міста Южноукраїнськ та визначення рівня небезпеки для навколишнього середовища, головою району Сергієм Шурабурою, його заступником Іваном Білоконем та головою районної ради Спартаком Гукасяном перевірено територію вказану у зверненні. Присутні намагалися встановити законність підстав складання побутових відходів, визначити власника території.

Звернувшись до керівництва Южноукраїнської громади, отримано відповідь, що місце розташування сміттєзвалища позначеного на мапі у зверненні – це діючий полігон ТПВ розміщений за 3,5 км від міста на лівому березі річки Південний Буг за 2 км від берега річки. Експлуатується полігон з 1989 року. Загальна площа полігону 5,5 га. З 2010 року рішенням міськради визначено надавачем послуг із складання твердих побутових відходів на міському полігоні КП “Служба комунального господарства”, яке має всі дозвільні документи.

Щодо розміщення високовольтних ліній поблизу полігону зазначених у зверненні, керівництво міськради зазначає на роботу даного об’єкту не впливає у зв’язку з їх віддаленістю.

Стосовно другої земельної ділянки несанкціонованого сміттєзвалища, то вказана територія знаходиться в постійному користуванні ВП “Южно-Українська АЕС” ДП НАЕК “Енергоатом”. До підприємства направлено лист з вимогою термінового прибирання даної території.

Черговий прикрий випадок свавілля відзначений керівницивом трапився по трасі Н-24. На узбіччі невідомі влаштували стихійне сміттєзвалище. У мішках та без них було викинуто побутове сміття, бите скло, пластик, інші відходи.

Складається думка, що невідомі вирішили не вивозити сміття до полігону, який знаходиться зовсім поруч, а просто викинули, де хотіли.

Висновки робіть самі. Від себе ж хочемо додати, що культура людської природи в сучасному житті не дозволяє викидати сміття там, де кому заманеться, як за моральними принципами, так і за санітарними правилами. На жаль, ці поняття не всіх розуміють.

Висловлюємо подяку за оперативність реагування керівництву Служби автомобільних доріг, які задіяли техніку та прибрали результат людської безвідповідальності.

Вознесенська РДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН