Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У межах Миколаєва утворили несанкціоноване сміттєзвалище

В Центральному районі Миколаєва мікрорайоні Ракетне Урочище, на схилі над річкою Інгул утворили сміттєзвалище. Ті, хто живе поруч говорять, час від часу приїжджає вантажівка і викидує як будівельне, так і побутове сміття на берег водоймища.

Місцеві жителі розповідають, що засмічувати берег почали два роки тому.

“Ночами возять. Вулицею 2 Госпітальна проходять вантажні машини, важка техніка, у людей потріскалися будинки. Дорожнє покриття зруйновано, тобто стосується не тільки екології, а завдається шкода місцевим жителям”, – розповів Олександр Рибаченко.

Керівника фірми, робітники якої, за словами жителів, вивантажують сміття на берег річки Інгул звати Сергій Крейтор. Чоловік розповідає, вантажівка не його, він навпаки хоче навести лад на цій території. Адже планує тут звести будівлю.

“Вантажівок я ніяких туди не посилаю. Друге великі вантажівки, то виїзд, щоб ви розуміли, ворота,які ми варили, то виїзд з військової частини там виїжджають і тягачі і важка техніка. Раніше при радянському союзі там був артилерійський полк”, – сказав підприємець Сергій Крейтор.

Територія, куди вивантажується сміття належить місту. Голова адміністрації Центрального району Олександр Береза говорить, поки що заяв від жителів 2-ї Госпітальної вулиці до нього не надходили. Якщо такі будуть, звертатимуться до поліції.

“У нас такий щільний контакт з патрульною поліцією, якщо вдається зафіксувати номери автотранспорту, який вивантажує це будівельне сміття, ми передаємо це на патрульну поліцію вже там складається протоколи. Патрульна поліція свої протоколи, ми там свої протоколи за статтею “порушення правил благоустрою”, – розповів Олександр Береза.

Наразі жителі готують листи та збирають підписи до місцевої влади. Якщо нічого не зміниться і сміття вивантажуватимуть на берег річки Інгул, жителі бастуватимуть. Станом на четверте листопада зібрано 29 підписів проти вивезення сміття.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН