Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині територію Національного парку захищають від людського втручання

6 червня у багатьох країнах світу відбувається акція з очищення дна водоймищ і прибережної смуги. Заходи проходять щорічно під керівництвом PADI (Professional Association of Diving Instructors – Професійна Асоціація Инструкторів з Дайвінгу, котра заснована в 1966).

Цього дня багато клубів підводного плавання організовують виїзд на місцеві водойми, де і проводиться чистка прибережної смуги і дна силами аквалангістів та груп «берегової підтримки».
До території НПП «Кам’янська Січ» входять тераса річки Дніпро між селами Червоний Маяк та Качкарівка, акваторія Каховського водосховища та затоплених ним пониззя балок.
Більше 6 тисяч гектарів водної гладі перебувають під охороною і захищені від надмірного втручання людини. Цим самим ми зберігаємо водоймища у природному стані.

У зонах регулюваної господарської діяльності та рекреації дозволена присутність людини. Тож, звертаємось до всіх, хто відвідує територію Парку з проханням не засмічувати акваторію і берег водоймищ, ставитись відповідально до природного багатства.

Національний природний парк «Кам’янська Січ»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН