Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині хочуть продати заповідні території

Майже 68 % (5535 га) ділянок, виставлених на земельні торги в Херсонській області, становлять природні степи та долини річок, що охороняються відповідно до резолюції 4 Бернської конвенції. Частина таких ділянок має ухил понад 5 %, що забороняє їх розорювання, а також є прибережними захисними смугами річок. Про це повідомляє  Українська Природоохоронна Група — UNCG, пише agronews.ua.

За даними екоактивістів, 19 ділянок загальною площею 555,9 га належать до територій Смарагдової мережі. П’ять ділянок загальною площею 183,8 га входять до складу Національного природного парку «Олешківські піски», а одна ділянка є частиною Малого Чапельського поду — унікальної екосистеми, на яких оселяються птахи під час міграції.

Крім того, зі статусом «для ведення товарного сільськогосподарського виробництва» на аукціон виставлена 1 лісосмуга, а три ділянки перебувають одночасно й у межах лісового фонду у складі Нижньосірогозького лісництва ДП «Каховське лісове господарство», і в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Балка Великі Сірогози».

Також повідомляється, що у Херсонській облдержадміністрації планують провести нараду, аби запобігти продажу земель природно-заповідного фонду.

 «Від Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів ОДА отримав службову записку стосовно продажу ГУ Держгеокадастру земельних ділянок державної власності або прав на них, які виставляються на земельні торги окремими лотами у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду… Одночасно повідомляю, відповідно до Земельного кодексу України, проєкти землеустрою щодо відведення земельної ділянки природно-заповідного та іншого призначення, земельної ділянки розташованої в цих межах, підлягають також погодженню зі структурними підрозділами адміністрацій у сфері охорони навколишнього природного середовища. До Департаменту захисту довкілля ОДА проєкти землеустрою щодо відведення зазначених ділянок на погодження не надходили», — зазначив голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

Він повідомив, що для запобігання вчинення протиправних дій під час розпорядження землями державної власності буде проведена робоча нарада за участю представників Держгеокадастру, юридичного управління, управління лісового та мисливського господарства, прокуратури.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН