Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські благодійники врятували життя бабусі, яка жила на вокзалі

Про це розповіли в Центрі реінтеграції бездомних і звільнених осіб “Надія”. 

БАБУСІ З ВОКЗАЛУ ВРЯТУВАЛИ ЖИТТЯ

Наша бабуся Валя вже вдома. Тобто в центрі “Надія”), який в останні місяці став для неї домом. Тому ми можемо з полегшенням зітхнути і розповісти про те, що її врятовано.

А сталася насправді типова ситуація, яка, на жаль, стається з багатьма безхатьками: під час проживання на вокзалі була відморожена нога, далі – небажання йти до медиків, думаючи, що воно все “саме загоїться”. Звісно, ми бабусю Валю намагались покласти в лікарню. І вона тричі втікала з неї. Прямо з приймального відділення. Доводилось зупиняти, повертатись в Центр і вмовляти, що потрібна хірургічна операція для її ж спасіння.

І ось врешті-решт бабусі стало зовсім погано – тож волонтери Центру її вчергове привезли до приймальні лікарні Лучанського. А вже там лікарі повідомили, що можливо доведеться ампутувати всю ногу до коліна чи навіть до стегна❗️ Бабуся ж якимось чином зрозуміла про що мова і хотіла знову втікати з лікарні. Але неймовірними зусиллями директора Валентина Лапицького та чергового волонтера Андрія Перерви, який постійно був з нею поруч, її таки вмовили залишитися, в надії, що все обійдеться меншими втратами.

Так нашу бабусю Валю забрали до хірургічного відділення лікарні ім.Лучанського. І вона там пробула два тижні. Пальці на одній нозі дійсно довелось ампутувати, бо вони вже давно відмерли (картина – не для слабких нервів) і бабуся з цим давно змирилася. А ось вся нога через запущеність рани, де аж завелись опариші – ними ж і була врятована❗️ Вони почистили відмерлі тканини і залишили цілими живі. Насправді була врятована не тільки нога, але й життя❗️ Вже потім нам пояснив лікар, що якби ще пару тижнів потягнути… то може б і не врятували людину. 

Тож велика подяка хірургам лікарні Лучанського, і особливо хірургу Валерію Івановичу, який врятував нашу бабусю Валю. А також головному лікарю: Ларіонову Володимиру Юрійовичу, який завжди допомагає нашим бездомним: саме завдяки його сприянню лікарня та поліклініки приймає, обстежує та лікує безхатьків, якими опікується Центр “Надія”.

А ми теж радіємо, що нарешті провернули таку спецоперацію “поклади бабусю в лікарню і врятуй їй життя”!)) А як радіє бабуся Валя – ви й самі бачите на фото) Далі вона буде їздити на перев’язки. А ми будемо оформлювати їй документи на влаштування в інтернат.

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН