Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська облрада звернулася до Міністра інфраструктури щодо підтримки курсантів ХДМА

Херсонська обласна рада звернулася до Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова з проханням підтримати звернення курсантів Херсонської державної морської академії щодо отримання робочих дипломів без корупційних ризиків.

На жаль, в останні роки прогресують негативні тенденції у процесі дипломування випускників морських закладів вищої освіти. Зокрема, існують штучні перепони під час проходження випускниками атестації на спільних засіданнях екзаменаційних комісій морських закладів вищої освіти та державних кваліфікаційних комісій. Внаслідок чого, у курсантів виникають проблеми з присвоєнням перших звань осіб командного складу морських суден, що перешкоджає своєчасному працевлаштуванню випускників та призводить до соціальної напруги серед них. Окрім того, інформація про негативні тенденції у системі дипломування українських моряків поширюється і на міжнародному рівні, що призводить до зниження міжнародного престижу України.
«Херсонщина – це край мореплавців, тому окреслена проблема для обласної ради, як представницького органу спільних територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області, є пріоритетною та вимагає рішучих дій», – наголосив перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський.
Зважаючи на це, Херсонська обласна рада вважає достатньою процедуру спільних засідань екзаменаційних комісій та державних кваліфікаційних комісій у морських закладах вищої освіти (що, до речі, передбачено чинною нормативно-правовою базою у сфері дипломування моряків) для отримання робочого диплома.

Разом з цим, Херсонська обласна рада просить забезпечити внесення змін до чинного законодавства України, спрямованих на спрощення процедур дипломування моряків.

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Да по месту смотрите . Если у пацанов нет и они специ . То хай те прослойки сопровождение и % на дольше растянут .
    Ну , а байдарочный флот , Ну вы поняли , на волне .
    А а скажите , кто ныших моряков домой невозвращает ?

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН