Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виставку викладача-митця відкрили у Херсоні

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Разом з головою Херсонської обласної державної адміністрації Сергієм Козирем, головою Херсонської обласної ради Олександром Самойленком, директором Художнього музею імені О.Шовкуненка Аліною Доценко, деканом факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету Миколою Левченком відкрили персональну виставку викладача нашого освітнього закладу Віталія Раковича.

Дуже знаково, що урочиста подія відбулася у приміщенні Херсонської обласної ради, коридори якої вже декілька років використовуються для демонстрації творчих здобутків жителів області. На кожному поверсі адміністративної будівлі розміщені різноманітні експозиції, які доступні до перегляду усім – нашим землякам, гостям. З сьогоднішнього дня на 2-му поверсі – велика колекція робіт відомого не тільки в Україні, а й у світі херсонського художника – Віталія Раковича. Йдучи, мимоволі зупиняєшся біля картин, аби помилуватися, відчути світло душі й талант майстра.

Віталій наш випускник, працює на факультеті культури і мистецтв з 2004 року. Він професіонал з багаторічним досвідом роботи, безмежно відданий своєму покликанню. Наразі очолює кафедру образотворчого мистецтва і дизайну.

На виставці були присутні студенти. І цей зв’язок поколінь є безцінним. Молодь бачить своїх наставників, захоплюється їхніми успіхами. Особистий приклад викладача виступає важливим фактором у професійному становленні молодих художників, мотивує на власні досягнення.

Кожна картина, представлена на виставці, унікальна й фантастична, щоб їх створити треба мати особливу душу і серце.

Творчі люди – це люди, які бачать те, що сховано за горизонтом. У цьому і є сенс творчості. Виставка дарує теплий та затишний настрій, створює гарну атмосферу.

Приходьте, отримайте задоволення!

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН