Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Власникам зруйнованих негодою будинків у Великій Лепетисі нададуть одноразову матеріальну допомогу

2 червня під головуванням Великолепетиського селищного голови Максима Колокота відбулося позачергове засідання виконавчого комітету селищної ради на якому було розглянуто питання про надання одноразової матеріальної допомоги жителям домогосподарств, які постраждали внаслідок стихійного лиха 16 травня поточного року.

На початку засідання Максим Вікторович коротко поінформував присутніх про загальну ситуацію, доповів про ряд необхідних дій, проведених у екстреному порядку та результати проведеної за тиждень колосальної роботи по ліквідації наслідків стихійного лиха.

На засіданні виконкому було озвучено нанесені збитки кожному жителю, який подав заяву до селищної ради, суми компенсацій. Визначено, що надання матеріальної допомоги  буде здійснено тим мешканцям селищної ради, житловим будинкам яких завдано збитки внаслідок стихійного лиха.

Під час засідання було зазначено, що внаслідок стихійного лиха (визначено офіційно) постраждали не лише будівлі мешканців, а й приміщення представників бізнесу, будівлі комунальних установ. Між іншим було наголошено, що бізнесу місцева влада не має змоги компенсувати збитки, проте селищною радою було направлено звернення до районної, обласної влади з проханням посприяти та допомогти у даному питанні.

Отже, виконкомом селищної ради вирішено надати одноразову матеріальну допомогу мешканцям Великолепетиської селищної ради, які самотужки відновлювали свої житлові будинки, пошкоджені внаслідок стихійного лиха. Кошти невдовзі будуть виплачені людям, першочергово за рахунок матеріальної допомоги (32 500 грн.), яка надійшла до цільового фонду Великолепетиської селищної ради (створеного на VIII позачерговій сесії) від небайдужих громадян та коштів з резервного фонду. (Тим жителям, яким відразу було полагоджено дахи силами селищної ради, небайдужих односельців і за рахунок спонсорської допомоги у задоволенні заяв було відмовлено).

Як повідомлялося раніше, жителів декількох вулиць селища спіткало страшне стихійне лихо, яке завдало їм неабияких матеріальних збитків. На ранок після буревію розпорядженням селищного голови було створено робочу групу, яка оперативно обстежила будівлі та споруди і зафіксувала наслідки негоди. З метою підтримки постраждалих мешканців селища, терміново було скликано позачергову сесію селищної ради, де внесено зміни до рішення третьої сесії селищної ради VIII скликання від 24 грудня 2020 року № 41 «Про бюджет Великолепетиської селищної територіальної громади на 2021 рік» та спрямовано кошти в сумі 280 000 гривень для виплати матеріальної допомоги постраждалим за рахунок зменшення резервного фонду бюджету селищної територіальної громади на вказану суму. Після сесії відбулося термінове прийняття  заяв та відповідних документів від постраждалих громадян про надання матеріальної допомоги.

Цим часом, у перші ж дні після негоди влада, сільгоспвиробники, підприємці, депутати та просто небайдужі односельці й громадяни прийшли на допомогу людям, які у буквальному сенсі слова залишилися без даху над головою. Допомагали коштами, матеріалами, робітниками, які лагодили дахи. Завдяки посильній оперативній роботі та небайдужості до чужого горя, дахи практично всіх житлових будинків було відновлено (залишилося декілька хатин, які були у найгіршому стані та потребують капітального відновлення).

Великолепетиська громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН